Bereiding
- Schil de aardappels en snijd ze in frietjes (grootte zoals je ze zelf het lekkerst vindt), spoel ze niet af. Verwarm de frituurpan op 140 graden. Droog de frieten af met keukenpapier en meng er een schep maizena doorheen.
- Frituur de friet in kleine porties 5-8 minuten, tot ze goudgeel zijn en er droog uitzien. Laat de friet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Zet de frituurpan op 180°C graden.
- Frituur de friet in kleine porties tot ze de kleur hebben die je wil. Houd je van knapperig, frituur tot ze goudbruin zijn. Laat de friet goed uitlekken, dep ze eventueel droog met keukenpapier en bestrooi met wat zout.
Zelf je mayonaise maken of de lekkerste zoutmixjes maken? Bekijk de geheimen van zelfgemaakte mayonaise en kruidenzout.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.
Foto: Eddy Haitjema