Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
zelfgemaakte friet

Zelfgemaakte frietjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • frituurpan
  • keukenpapier
Zelf friet maken, hoe moeilijk kan het zijn? Je hebt alleen aardappel nodig, olie om te frituren, wat zout en klaar. Helemaal niet moeilijk dus. Neem je vastkokende of kruimige aardappels, was je de aardappels of juist niet, kook je ze voor, frituur je ze twee keer? Allemaal factoren waar je wel rekening mee moet houden. En hoe krijg je ze extra knapperig? Wij geven je een aantal tips.

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in frietjes (grootte zoals je ze zelf het lekkerst vindt), spoel ze niet af. Verwarm de frituurpan op 140 graden. Droog de frieten af met keukenpapier en meng er een schep maizena doorheen.

  2. Frituur de friet in kleine porties 5-8 minuten, tot ze goudgeel zijn en er droog uitzien. Laat de friet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Zet de frituurpan op 180°C graden.

  3. Frituur de friet in kleine porties tot ze de kleur hebben die je wil. Houd je van knapperig, frituur tot ze goudbruin zijn. Laat de friet goed uitlekken, dep ze eventueel droog met keukenpapier en bestrooi met wat zout.

Foto: Eddy Haitjema

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (19 stemmen)