Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Geroosterde kip tandoori met yoghurt-muntsaus

Geroosterde kip tandoori met yoghurt-muntsaus

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de marinade

Voor de yoghurt-muntsaus

Bereiding

  1. Snijd in iedere kippendij van boven naar beneden 3-4 inkepingen tot aan het bot. Meng in een grote kom de ingrediënten voor de marinade. Meng de kippendijen door de marinade in de kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat de kip minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de kippendijen naast elkaar in een ovenschaal en bak in 40-50 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  3. Meng voor de salade de groenten in een kom en breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Doe de ingrediënten voor de saus in een blender en pureer tot een gladde saus. Serveer de kip met de naan, de salade en de saus.

Per portie: 458 kcal | 41 g koolhydraten | 33 g eiwit | 18 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)