Advertentie
Indiase recepten
Gek op de Indiase keuken? Dat snappen we helemaal, wij zijn dat namelijk ook! Zet bij je volgende bezoek aan de supermarkt genoeg specerijen op je lijstje zoals kardemom, kruidnagel, komijn en garam masala en duik de keuken in met onze favoriete Indiase recepten. Binnen no-time geurt je hele huis heerlijk én zet je de lekkerste Indiase gerechten op tafel.
Wil je overigens zelf op reis naar India? Dan moet je van tevoren een visum aanvragen. Meer weten? Hier kun je gemakkelijk een visum voor India aanvragen en vind je meer informatie.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten, verhalen & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Kheema Pav
Onlangs dook Bas samen Paulami Joshi de keuken in, vervolgens maakten ze onder andere deze heerlijke kheema pav. Bas vertelt over het recept van Paulami: “Alleen al de geur die vrij komt terwijl je de verse gember-knoflookpasta bakt in olie is reden genoeg om dit recept te maken. Laat het mengsel in de pan sudderen totdat de olie komt bovendrijven, zo weet je dat alle smaken en aroma’s volledig zijn opgenomen. Zoet, zuur, bitter, zout en umami; het komt allemaal samen in dit gerecht.”
Naar het receptIndiase viscurry
Een curry binnen 40 minuten op tafel? Dat lukt gegarandeerd met dit heerlijke Indiase recept voor een viscurry. In dit recept gebruiken we heekfilet, maar kies vooral de vis die jij het lekkerste vindt.
Naar het receptButter chicken (murgh makhani)
Deze Indiase klassieker hoeven we vast niet aan je voor te stellen. Met dit recept voor butter chicken (murgh makhani) maak je de kip precies zoals deze hoort te zijn: vol romige botersmaak en ook nog eens botermals. Wat ons betreft is dit dan ook één van onze favoriete Indiase recepten.
Naar het receptLamsbiryani met spicy raita
Een grote pan gevuld met smaakvolle en kruidige rijst met ontzettend mals lamsvlees, dat is deze geurige lamsbiryani. Biryani wordt vaak gegeten op speciale en feestelijke momenten, dus je mag wat ons betreft best uitpakken als je dit gerecht op tafel zet.
Naar het receptGeroosterde groenten met currydressing
Wil je groenten snel smaak geven? Dan is een goede dressing je beste vriend. Hierbij denk je misschien niet direct aan de toevoeging van currypasta, maar probeer het eens. Met een schepje curry in je dressing maak je groenten al snel onwijs smaakvol!
Naar het receptNog meer Indiase recepten:
Tamarinde-garnalencurry
Als je eenmaal zelf je currypasta hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. Deze versie maak je met ingrediënten uit je voorraadkast én dit recept staat bovendien binnen een half uur op tafel. Wat wil je nog meer?
Naar het receptBombay-tosti met aardappel, kaas en groene chutney
Bombay-aardappels zijn een populair bijgerecht van aardappels die je eerst voorkookt en dan bakt in een geurig mengsel van specerijen. Deze tosti is geïnspireerd op dit gerecht en verrijkt met een zelfgemaakte groene chutney. Deze is een beetje pittig, maar dankzij de citroen en verse kruiden ook lekker fris.
Naar het receptNog meer Indiase recepten:
Paneer butter masala
Als Paulami Joshi ergens goed in is, dan zijn het wel Indiase recepten. Net als de kheema pav bovenaan dit artikel, is dit fantastische recept ook van haar. Paulami vertelt: “In restaurants wordt dit gerecht paneer butter masala genoemd en wordt er veel boter gebruikt om het romig te maken. In de volkskeuken noemen we het paneer makhani en is de romigheid vaker afkomstig van gepureerde noten in combinatie met een beetje boter of room. Lekker met platbrood met knoflook en boter of komijnrijst.”
Naar het receptSaag paneer: curry met paneer en spinazie
Nog zo’n onweerstaanbaar recept uit de Indiase keuken! Paneer is een jonge, verse Indiase kaas. De kaas wordt gemaakt met melk en citroensap (of azijn). Zonder dierlijk stremsel dus, en daarmee is de kaas vegetarisch.
Naar het receptMango-ijs met gember en limoen
Dit recept komt uit het boek “India Express” van Rukmini Iyer. Ze vertelt over haar recept: “Dit is heerlijk ijs vol gekonfijte gember en met een tikje limoen, die de smaak van de mango verstevigt. Net als bij Mango Lassi geldt ook hier dat als Indiase of Pakistaanse mango’s niet in het seizoen zijn, ik dit ijs zeker zou maken met de Alphonso of Kesar mangopulp uit blik (deze blikken bevatten 850 gram, dus van de rest kun je lassi maken). Een perfect nagerecht.”
Naar het receptMango-lassi met munt en grapefruit
We sluiten dit lijstje met onze favoriete Indiase recepten af met een zoet recept: mango-lassi. Het zoete van mango combineert erg goed met frisse munt en bitterzoete grapefruit. Smaken die goed bij elkaar passen, zeker deze fruitige smoothie uit India.
Naar het receptZelf naar India?
We begrijpen het helemaal als je na het zien van al deze recepten het liefst een reis naar India boekt om het land en de geweldige eetcultuur te ontdekken. Goed om te weten, voor een reis naar India moet je een visum aanvragen. Gelukkig is dat zo geregeld via deze link en kun je vervolgens met een gerust hart je reis boeken.
Wil je voor een langere periode naar India? Dan is er ook een e-visum voor India met de geldigheid van een jaar beschikbaar. Ook dit visum vraag je gemakkelijk online aan.
Lees ook:
Onze tips
Bas Erkens
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas=baas is zijn levensmotto. Dipt zijn chips in de salsa, maar danst het ook.