Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Geroosterde groenten met currydressing

Geroosterde groenten met currydressing

In samenwerking met Patak’s
  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de groenten

Voor de dressing

Bereiding

  1. Verwarm voor de groenten de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel alle groenten over een met bakpapier bekleed, groot bakblik en bedruip met de olie. Bestrooi met zout, peper en hussel goed door elkaar. Rooster de groenten ca. 25 minuten in de oven en schep tussendoor tweemaal om.

  2. Verhit intussen voor de dressing de olie in een kleine pan en fruit er de sjalot ca. 4 minuten in. Voeg de currypasta toe en fruit nog 2 minuten op matig vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen. Roer het limoensap, de sojasaus en de sesamolie erdoorheen. Roer tot slot de gehakte koriander door de dressing.

  3. Neem de groenten uit de oven en verdeel over een schaal of borden. Schep de helft van de dressing eroverheen. Serveer er de overige dressing en papadums bij .

Per portie: 375 kcal | 29 g koolhydraten | 7 g eiwit | 25 g vet

Receptuur en foto’s: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)