Kookboeken over India

Raadpleeg het internet en je vindt een oneindige lijst aan kookboeken die over India gaan. Hoe kom je er nu achter welke thuis op de boekenplank moeten staan? Wij helpen je! Met dit lijstje weet je precies welke boeken ons inspireren om de lekkerste recepten uit de Indiase keuken te maken.

Paulami Joshi – De bijbel van de Indiase keuken

Van biryani tot curry’s en dahl en van naan tot samosa’s: in ‘De bijbel van de Indiase’ keuken neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken. De Indiase eetcultuur is de afgelopen vijfduizend jaar onafgebroken in beweging geweest – en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Meer dan terecht dat dit prachtige boek in ons lijstje met kookboeken over India staat.

De bijbel van de Indiase keuken

Bestel dit boek:

De bijbel van de Indiase keuken
€33,99

Dan Toombs – The Curry Guy Compleet

De beste Indiase (curry)recepten gebundeld: meer dan 160 beproefde en een toegift van 50 nieuwe recepten ineen, van Dan Toombs (a.k.a. ‘The Curry Guy‘). ‘The Curry Guy Compleet’ geeft je niet alleen de lekkerste receptuur, het is bovendien een overzichtelijk kookboek. In één oogopslag zie je of het recept een lange of juist snelle bereidingstijd kent, of het vegetarisch dan wel veganistisch is of juist glutenvrij. Van doordeweekse maaltijden en luxe etentjes in het weekend tot en met streetfood en het ultieme Indiase comfortfood.

The Curry Guy Compleet

Bestel dit boek:

The Curry Guy Compleet
€32,50

Amandip Uppal – Basisboek India

In het ‘Basisboek India’ maak je op een relaxte manier kennis met Indiaas koken. De Indiase gerechten in dit boek zijn geschikt voor elke dag, maar net zo goed voor bijzondere gelegenheden. Zowel traditionele favorieten als klassieke gerechten uit Noord- en Zuid-India passeren de revue. Alle recepten blijven trouw aan Indiase tradities, maar zijn tegelijkertijd geschikt voor het hedendaagse koken: zo veel mogelijk van tevoren bereiden, en makkelijk boodschappen doen.

Basisboek India

Bestel dit boek:

Basisboek India
€29,99

Shanil Thakrar & Kavi Thakrar – Dishoom

De UK-bestseller ‘Dishoom’ van Shanil Thakrar en Kavi Thakrar is deels kookboek en deels reisboek naar het oude Mumbai. Daar waar de Europese, Iraanse en Midden-Oosterse invloeden zorgen voor geweldige en spannende smaakcombinaties op het bord. De gerechten van de gelijknamige Londense restaurantketen Dishoom zorgen dan ook dagelijks voor lange rijen voor de deur. Wereldwijd zijn er al meer dan 200.000 exemplaren verkocht, dit boek heeft dan ook met recht een plekje in onze lijst met kookboeken over India.

Dishoom

Bestel dit boek:

Dishoom
€26,99

Meera Sodha – Made in India

In dit boek dient Meera Sodha de gerechten op waarmee ze zelf opgroeide. Anders dan het eten dat we kennen van het plaatselijke Indiase restaurant, zijn haar gerechten fris en verrassend gemakkelijk en snel te maken. Meera verzamelde voor haar boek meer dan 130 verrukkelijke recepten afkomstig uit drie generaties. Een essentieel boek voor iedereen die van Indiaas eten houdt en niet te veel gedoe in de keuken wil. Yotam Ottolenghi noemde haar boek niet voor niets “bijzonder inspirerend”.

Made in India

Bestel dit boek:

Made in India
€33,99

Kookboeken over India

Lees ook:

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips over kookboeken ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.