Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
de leukste kookboeken van 2020

7x onze favoriete kookboeken over het Midden-Oosten

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Heb je Foodies Magisch Midden-Oosten al doorgebladerd? Het magazine staat vol met de lekkerste recepten en mooiste reportages. Veel inspiratie halen we uit kookboeken, op onze redactie staat een boekenkast vol. Natuurlijk willen we je onze favoriete kookboeken over het Midden-Oosten niet onthouden. Staat jouw favoriet ertussen?

Kookboeken over het Midden-Oosten

Raadpleeg het internet en je vindt een oneindige lijst aan kookboeken die over het Midden-Oosten gaan. Hoe kom je er nu achter welke thuis op de boekenplank moeten staan? Wij helpen je. Met dit lijstje weet je precies welke boeken ons inspireren om de lekkerste recepten uit het Midden-Oosten te maken.

Sabrina Ghayour – Simply

In dit boek geeft Sabrina Ghayour je meer dan 100 Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Ze heeft een ongecompliceerde stijl van koken en schreef al eerder bestsellers als ‘Persiana’ en ‘Bazaar’. Wat ons betreft is haast elk recept toegankelijk, of het nu gaat om een hoofdgerecht, snack of zoetigheid. Optimale smaak en minimale moeite!

Uit het boek

Simply

€ 27,50
Simply

Ottolengi – Test Kitchen Shelf Love

Onlangs schreven we nog over dit heerlijke boek in onze Foodies Boekenclub. Dit nieuwe boek van Ottolenghi is nét even iets anders dan zijn voorgaande boeken. De recepten zijn perfect voor zowel doordeweeks als in het weekend. Niet al te veel moeilijke ingrediënten, maar juist dat wat we haast altijd in huis hebben. Zonder in te leveren op smaak natuurlijk.

Uit het boek

Ottolenghi Test Kitchen

€ 26,99
Ottolengi Test Kitchen

Merijn Tol – Beiroet

Als je weleens in Beiroet bent geweest weet je dat deze magische stad de lekkerste man’ouche, tabouleh en za’atar te bieden heeft. In het boek vind je niet alleen de mooiste recepten, Merijn Tol vertelt je ook alles over deze stad in Libanon. Dit is dan ook niet voor niets één van onze favoriete kookboeken over het Midden-Oosten!

Uit het boek

Beiroet

€ 28,99
Beiroet

Chef Toub – Snel Arabisch

Dit kookboek over het Midden-Oosten is de opvolger van ‘Lekker Arabisch’. Een echt familiekookboek! Met de recepten zet je binnen maximaal 30 minuten de lekkerste falafelbowl of viskebab op tafel. Denk ook bijvoorbeeld aan tajines, salades, soepen en lekkernijen. Niets ontbreekt in dit heerlijke boek van Mounir Toub.

Uit het boek

Snel Arabisch

€ 27,50
Snel Arabisch

Jigal Krant – TLV

Je kent Jigal Krant vast als één van de vaste gezichten van het programma Koffietijd. Daarnaast maakt hij prachtige kookboeken over het Midden-Oosten, zoals het boek ‘TLV’. Je raadt het al – over de prachtige stad Tel Aviv. Hier viert men het leven uitbundig, met bijvoorbeeld de lekkerste sabich en falafel.

Uit het boek

TLV

€ 38,99
TLV

Overigens komt binnenkort zijn nieuwe boek uit, boordevol prachtige verhalen en heerlijke vegan recepten:

Uit het boek

TLV Vegan

€ 39,99
TLV Vegan

Rukmini Iyer – De Wereldse Bakplaat

In de Wereldse Bakplaat neemt Rukmini Iyer ons mee op culinaire reis. Niet alleen door het Midden-Oosten, ze gaat ook langs Afrika, Amerika en Europa. Toch is dit één van onze favoriete kookboeken over het Midden-Oosten. Nadat je haar Perzische kruidenfrittata hebt geproefd begrijp je ons helemaal!

Uit het boek

De wereldse bakplaat

€ 25,99
Cover voor De wereldse bakplaat

Claudia Roden – Med

Haar eerste kookboek schreef ze voor Egyptische vluchtelingen verspreid over de wereld, om hen te helpen de belangrijke elementen van hun cultuur te bewaren. Ondertussen gelden de boeken van Claudia als inspiratiebron voor topchefs als Yotam Ottolenghi en Jamie Oliver. Niet voor niets dus dat deze tussen onze favoriete kookboeken over het Midden-Oosten staat.

Uit het boek

Med

€ 32,99
Cover voor Med

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!