Kookboeken over het Midden-Oosten

Raadpleeg het internet en je vindt een oneindige lijst aan kookboeken die over het Midden-Oosten gaan. Hoe kom je er nu achter welke thuis op de boekenplank moeten staan? Wij helpen je. Met dit lijstje weet je precies welke boeken ons inspireren om de lekkerste recepten uit het Midden-Oosten te maken.

Sabrina Ghayour – Simply

In dit boek geeft Sabrina Ghayour je meer dan 100 Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Ze heeft een ongecompliceerde stijl van koken en schreef al eerder bestsellers als ‘Persiana’ en ‘Bazaar’. Wat ons betreft is haast elk recept toegankelijk, of het nu gaat om een hoofdgerecht, snack of zoetigheid. Optimale smaak en minimale moeite!

Simply

Bestel dit boek

Simply
€27,50

Ottolengi – Test Kitchen Shelf Love

Onlangs schreven we nog over dit heerlijke boek in onze Foodies Boekenclub. Dit nieuwe boek van Ottolenghi is nét even iets anders dan zijn voorgaande boeken. De recepten zijn perfect voor zowel doordeweeks als in het weekend. Niet al te veel moeilijke ingrediënten, maar juist dat wat we haast altijd in huis hebben. Zonder in te leveren op smaak natuurlijk.

Ottolenghi Test Kitchen

Bestel dit boek

Ottolenghi Test Kitchen
€26,99

Merijn Tol – Beiroet

Als je weleens in Beiroet bent geweest weet je dat deze magische stad de lekkerste man’ouche, tabouleh en za’atar te bieden heeft. In het boek vind je niet alleen de mooiste recepten, Merijn Tol vertelt je ook alles over deze stad in Libanon. Dit is dan ook niet voor niets één van onze favoriete kookboeken over het Midden-Oosten!

Beiroet

Bestel dit boek

Beiroet
€28,99

Chef Toub – Snel Arabisch

Dit kookboek over het Midden-Oosten is de opvolger van ‘Lekker Arabisch’. Een echt familiekookboek! Met de recepten zet je binnen maximaal 30 minuten de lekkerste falafelbowl of viskebab op tafel. Denk ook bijvoorbeeld aan tajines, salades, soepen en lekkernijen. Niets ontbreekt in dit heerlijke boek van Mounir Toub.

Snel Arabisch

Bestel dit boek

Snel Arabisch
€27,50

Jigal Krant – TLV

Je kent Jigal Krant vast als één van de vaste gezichten van het programma Koffietijd. Daarnaast maakt hij prachtige kookboeken over het Midden-Oosten, zoals het boek ‘TLV’. Je raadt het al – over de prachtige stad Tel Aviv. Hier viert men het leven uitbundig, met bijvoorbeeld de lekkerste sabich en falafel.

TLV

Bestel dit boek

TLV
€38,99

Overigens komt binnenkort zijn nieuwe boek uit, boordevol prachtige verhalen en heerlijke vegan recepten:

TLV Vegan

Bestel dit boek

TLV Vegan
€39,99

Rukmini Iyer – De Wereldse Bakplaat

In de Wereldse Bakplaat neemt Rukmini Iyer ons mee op culinaire reis. Niet alleen door het Midden-Oosten, ze gaat ook langs Afrika, Amerika en Europa. Toch is dit één van onze favoriete kookboeken over het Midden-Oosten. Nadat je haar Perzische kruidenfrittata hebt geproefd begrijp je ons helemaal!

De wereldse bakplaat

Bestel dit boek

De wereldse bakplaat
€25,99

Claudia Roden – Med

Haar eerste kookboek schreef ze voor Egyptische vluchtelingen verspreid over de wereld, om hen te helpen de belangrijke elementen van hun cultuur te bewaren. Ondertussen gelden de boeken van Claudia als inspiratiebron voor topchefs als Yotam Ottolenghi en Jamie Oliver. Niet voor niets dus dat deze tussen onze favoriete kookboeken over het Midden-Oosten staat.

Med

Bestel dit boek

Med
€32,99

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.