Butter chicken (murgh makhani)
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Wrijf de kip goed in met de marinade. Doe de kip met alle marinade in een kom. Laat afgedekt minstens 1 uur maar liefst 1 dag in de koelkast staan.
Schraap zoveel mogelijk marinade van de kip af en bewaar de marinade. Verhit voor de saus de olie en 2 el boter in een ruime pan en bak er de kip in ca. 10 minuten rondom goudbruin in. Neem de kip uit de pan en houd apart. Zet het vuur lager en voeg 2 el boter, de ui en de pepers toe aan de pan. Fruit ca. 4 minuten tot de ui glazig is. Voeg de garam masala toe en fruit nog 1 minuut. Blus af met de tomaten en voeg de marinade toe. Breng het geheel aan de kook en laat enkele minuten doorkoken. Pureer met een staafmixer, de saus hoeft niet helemaal glad te zijn. Leg de kip in de saus, dek de pan af en zet het vuur laag. Stoof de kip in de saus in ca. 40 minuten boterzacht.
Serveer de butter chicken met vers platbrood, basmatirijst en limoenpartjes. Strooi er wat blaadjes koriander en reepjes bosui overheen. Eet smakelijk!