Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
De perfecte naan

Naan

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Voor de kruidenboter

Een verse, fluffy naan om in je curry te dopen? Die maak je makkelijk zelf, gewoon in de pan!

Bereiding

  1. Meng voor het deeg de suiker met de gist en 125 ml lauwwarm water in een kommetje. Laat ca. 10 minuten op kamertemperatuur staan tot het schuimig wordt. Meng 350 g bloem in de kom van een keukenmachine of op een schoon werkblad met het zout en maak een kuiltje in het midden. Schenk in het kuiltje het gistmengsel, de yoghurt en 1 el olie en kneed het geheel tot een soepel deeg. Kneed het deeg ca. 10 minuten goed door. Leg het deeg in een licht met olie ingevette kom en laat het afgedekt op een warme plaats ca. 1 uur en 30 minuten rijzen tot het in volume is verdubbeld.

  2. Meng voor de kruidenboter alle ingrediënten in een kom door elkaar. Vet een zware, gietijzeren pan (een skillet) lichtjes in met olie en verhit op hoog vuur tot de pan zeer heet is en de olie licht begint te roken.

  3. Bestuif intussen een werkblad en een deegroller royaal met bloem. Kneed het deeg kort door en verdeel het in 6 porties. Rol iedere portie uit tot een dunne, ovale plak. Leg de deegplakken, in porties, in de hete pan en bak 1-2 minuten tot er op het oppervlak bubbels en aan de onderkant goudbruine ‘blaren’ ontstaan. Draai de broodjes om en bak nog ca. 1 minuut tot ook de andere kant mooi goudbruin is geworden. Bestrijk de broodjes nog warm met de kruidenboter en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Per portie: 288 kcal | 45 g koolhydraten | 9 g eiwit | 8 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)