Bereiding

  1. Meng voor het deeg de suiker met de gist en 125 ml lauwwarm water in een kommetje. Laat ca. 10 minuten op kamertemperatuur staan tot het schuimig wordt. Meng 350 g bloem in de kom van een keukenmachine of op een schoon werkblad met het zout en maak een kuiltje in het midden. Schenk in het kuiltje het gistmengsel, de yoghurt en 1 el olie en kneed het geheel tot een soepel deeg. Kneed het deeg ca. 10 minuten goed door. Leg het deeg in een licht met olie ingevette kom en laat het afgedekt op een warme plaats ca. 1 uur en 30 minuten rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  2. Meng voor de kruidenboter alle ingrediënten in een kom door elkaar. Vet een zware, gietijzeren pan (een skillet) lichtjes in met olie en verhit op hoog vuur tot de pan zeer heet is en de olie licht begint te roken.
  3. Bestuif intussen een werkblad en een deegroller royaal met bloem. Kneed het deeg kort door en verdeel het in 6 porties. Rol iedere portie uit tot een dunne, ovale plak. Leg de deegplakken, in porties, in de hete pan en bak 1-2 minuten tot er op het oppervlak bubbels en aan de onderkant goudbruine ‘blaren’ ontstaan. Draai de broodjes om en bak nog ca. 1 minuut tot ook de andere kant mooi goudbruin is geworden. Bestrijk de broodjes nog warm met de kruidenboter en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Tip: Heb je geen gietijzeren pan? Je kunt de naan ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Vet een bakplaat in met olie, schuif hem in de oven en laat hem in ca. 10 minuten goed heet worden. Leg de uitgerolde deegplakken naast elkaar op de hete bakplaat en bak de naan in ca. 10 minuten goudbruin in de oven.

Per broodje: ca. 288 kcal
9 g eiwit | 8 g vet | 45 g koolhydraten