Indiase viscurry
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de visfilets op een kleine bakplaat en wrijf ze in met 1 el olie. Meng het komijn-, mosterd- en korianderzaad met de zwarte peper en bestrooi de vis ermee. Verdeel met je handen de specerij en goed over de vis. Bak de vis in ca. 15 minuten zacht en gaar in de oven.
Verhit 2 el olie in een pan op middelhoog vuur en bak er de kerrieblaadjes 30 seconden in. Voeg de ui, de knoflook, de gember en een snufje zout toe. Bak ca. 10 minuten verder tot de ui zacht is en begint te karamelliseren. Roer regelmatig door. Voeg het chilipoeder, het kurkumapoeder en de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 15-20 minuten rustig pruttelen tot de saus iets ingekookt is.
Breng de curry op smaak met zout en peper en roer de tamarinde erdoorheen. Breek de vis in grove stukken en roer door de curry. Bestrooi met de koriander. Lekker met rijst.