Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, gember-knoflookpasta, kaneel, kruidnagels, kardemom en de zwarte peperkorrels.
  2. Voeg na 4-5 minuten de tomaten, rawit-pepertjes, cashewnoten en de amandelen toe. Stoof het geheel 10 minuten met het deksel op de pan. Neem van het vuur, laat kort afkoelen en pureer het geheel dan tot een gladde pasta.
  3. Verhit de overige boter en olie in een koekenpan op middelhoog vuur en breng de pasta met het laurierblad, de kurkumapoeder, chilipoeder, korianderpoeder, het zout en 125 milliliter water aan de kook.
  4. Voeg na 20 minuten de paneer en de garam masala toe en warm het gerecht nog enkele minuten door. Verpulver de fenegriekblaadjes over het gerecht en roer de slagroom erdoor.

*Bij de meeste toko’s kun je deze smaakmaker klant-en-klaar kopen in een pot. Je kunt de pasta ook zelf maken door 4 teentjes knoflook met 4 cm verse gember te pureren of fijn te malen in een vijzel.

De bijbel van de Indiase keuken

Uit het boek:

De bijbel van de Indiase keuken
€33,99