Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Paneer butter masala

Paneer butter masala

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • blender
  • keukenmachine
  • staafmixer
Paulami: "In restaurants wordt dit gerecht paneer butter masala genoemd en wordt er veel boter gebruikt om het romig te maken. In de volkskeuken noemen we het paneer makhani en is de romigheid vaker afkomstig van gepureerde noten in combinatie met een beetje boter of room. Lekker met platbrood met knoflook en boter of komijnrijst."

Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, gember-knoflookpasta, kaneel, kruidnagels, kardemom en de zwarte peperkorrels.

  2. Voeg na 4-5 minuten de tomaten, rawit-pepertjes, cashewnoten en de amandelen toe. Stoof het geheel 10 minuten met het deksel op de pan. Neem van het vuur, laat kort afkoelen en pureer het geheel dan tot een gladde pasta.

  3. Verhit de overige boter en olie in een koekenpan op middelhoog vuur en breng de pasta met het laurierblad, de kurkumapoeder, chilipoeder, korianderpoeder, het zout en 125 milliliter water aan de kook.

  4. Voeg na 20 minuten de paneer en de garam masala toe en warm het gerecht nog enkele minuten door. Verpulver de fenegriekblaadjes over het gerecht en roer de slagroom erdoor.

*Bij de meeste toko’s kun je deze smaakmaker klant-en-klaar kopen in een pot. Je kunt de pasta ook zelf maken door 4 teentjes knoflook met 4 cm verse gember te pureren of fijn te malen in een vijzel.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

De bijbel van de Indiase keuken

€ 33,99
Cover de bijbel van de Indiase keuken