Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
The Curry Guy één pan: lam saag

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Profielfoto van BasBas Erkens
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

The Curry Guy één pan

Het boek The Curry Guy één pan van Dan Toombs geeft meer dan 150 nieuwe recepten voor geurige eenpansgerechten bomvol smaak. Van (maaltijd)soepen uit India, Sri Lanka en Thailand, kruidige stoofpotjes uit Maleisië en Singapore tot en met wat minder bekende – maar overheerlijke – currygerechten uit Zuid-Afrika, de texmex-keuken én meer.

De welbekende stijl van Dan Toombs spreekt vele kookliefhebbers aan: in een oogopslag zie je of een gerecht vegetarisch dan wel glutenvrij is, of dat een gerecht makkelijk en ook snel te bereiden is. Ook de Weekend Wonders, de gerechten die wat langer de tijd nodig hebben, mogen niet ontbreken. Met goede uitleg over de basis zoals de voorraadkast en keukenbenodigdheden kan iedereen direct aan de slag met dit fijne boek.

Tip!

€ 29,95

Bestel het boek:

The Curry Guy één pan

Dan Toombs

Dan Toombs (a.k.a. The Curry Guy) heeft in de loop der jaren al meerdere prachtige kookboeken gemaakt, telkens met de lekkerste gerechten uit India (zoals de naam je vast doet vermoeden).

In zijn nieuwste boek zoek hij niet alleen naar de lekkerste Indiase eenpansgerechten, hij gaat ook de grens over. Zo bewijst hij met zijn curry ramen dat de Indiase en Thaise keuken ontzettend goed te combineren zijn bijvoorbeeld.

Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Duidelijke recepten in The Curry Guy één pan

In zijn nieuwe boek deelt Dan Toombs meer dan 150 recepten, die je stuk voor stuk gemakkelijk zelf kunt maken. De meeste recepten nemen namelijk helemaal niet zoveel tijd in beslag. Het grote voordeel? Je kunt het zo moeilijk – of makkelijk – maken als je zelf wilt.

In elk recept geeft Dan je de mogelijkheid om alles from scratch te maken, maar hij geeft ook meer dan genoeg tips om het jezelf wat makkelijker te maken. Daarmee zet je de lekkerste curry’s, soepen en gerechten in een handomdraai op tafel, vaak ook nog eens binnen afzienbare tijd.

Onze favoriete recepten uit The Curry Guy één pan

Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we natuurlijk helemaal! Wij delen onze drie favoriete recepten uit The Curry Guy één pan, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.

Pho met kip

Pho met kip

Dan Toombs: “Deze authentieke pho met kip kun je elke dag van de week helemaal zelf maken. Laat hiervoor een hele kip stoven in water met specerijen, gember en ui, tot je een heerlijke pho bouillon hebt.”

Naar het recept
Curry ramen

Curry ramen

Dan Toombs: “Dit ramengerecht hebben Caroline en ik voor het eerst in Bangkok gegeten. Ramen is natuurlijk Japans, maar de chef-kok in het restaurant serveerde ons zijn signatuurversie die was geïnspireerd op de Thaise keuken. Het was heel lekker! Hij legde het recept aan me uit en dit was een van de eerste gerechten die we hebben uitgetest toen we weer thuis waren. Er gaat veel vocht in, dus je moet een grote wok of diepe koekenpan gebruiken.”

Naar het recept
The Curry Guy één pan: lam saag

Lam saag

Dan Toombs: “Voor deze curryhuisklassieker kun je elke eiwitbron naar keuze gebruiken. In dit geval heb ik lamsvlees voorgegaard en de bouillon gebruikt om de curry op smaak te brengen. Andere populaire opties zijn tandoori kip en paneer, waarmee je de kooktijd halveert. Ik adviseer om hierbij witte rijst, naan en/of chapati te serveren.”

Naar het recept

Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!