
Lees verder na de advertentie
The Curry Guy één pan
Het boek The Curry Guy één pan van Dan Toombs geeft meer dan 150 nieuwe recepten voor geurige eenpansgerechten bomvol smaak. Van (maaltijd)soepen uit India, Sri Lanka en Thailand, kruidige stoofpotjes uit Maleisië en Singapore tot en met wat minder bekende – maar overheerlijke – currygerechten uit Zuid-Afrika, de texmex-keuken én meer.
De welbekende stijl van Dan Toombs spreekt vele kookliefhebbers aan: in een oogopslag zie je of een gerecht vegetarisch dan wel glutenvrij is, of dat een gerecht makkelijk en ook snel te bereiden is. Ook de Weekend Wonders, de gerechten die wat langer de tijd nodig hebben, mogen niet ontbreken. Met goede uitleg over de basis zoals de voorraadkast en keukenbenodigdheden kan iedereen direct aan de slag met dit fijne boek.

Dan Toombs
Dan Toombs (a.k.a. The Curry Guy) heeft in de loop der jaren al meerdere prachtige kookboeken gemaakt, telkens met de lekkerste gerechten uit India (zoals de naam je vast doet vermoeden).
In zijn nieuwste boek zoek hij niet alleen naar de lekkerste Indiase eenpansgerechten, hij gaat ook de grens over. Zo bewijst hij met zijn curry ramen dat de Indiase en Thaise keuken ontzettend goed te combineren zijn bijvoorbeeld.
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Duidelijke recepten in The Curry Guy één pan
In zijn nieuwe boek deelt Dan Toombs meer dan 150 recepten, die je stuk voor stuk gemakkelijk zelf kunt maken. De meeste recepten nemen namelijk helemaal niet zoveel tijd in beslag. Het grote voordeel? Je kunt het zo moeilijk – of makkelijk – maken als je zelf wilt.
In elk recept geeft Dan je de mogelijkheid om alles from scratch te maken, maar hij geeft ook meer dan genoeg tips om het jezelf wat makkelijker te maken. Daarmee zet je de lekkerste curry’s, soepen en gerechten in een handomdraai op tafel, vaak ook nog eens binnen afzienbare tijd.
Onze favoriete recepten uit The Curry Guy één pan
Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we natuurlijk helemaal! Wij delen onze drie favoriete recepten uit The Curry Guy één pan, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.

Pho met kip
Deze heerlijke noedelsoep met kruidige bouillon, sappige kip en knapperige toppings is de ultieme combinatie van fris en hartig.

Curry ramen
Dan Toombs: “Dit ramengerecht hebben Caroline en ik voor het eerst in Bangkok gegeten. Ramen is natuurlijk Japans, maar de chef-kok in het restaurant serveerde ons zijn signatuurversie die was geïnspireerd op de Thaise keuken. Het was heel lekker! Hij legde het recept aan me uit en dit was een van de eerste gerechten die we hebben uitgetest toen we weer thuis waren. Er gaat veel vocht in, dus je moet een grote wok of diepe koekenpan gebruiken.”

Lam saag
Dan Toombs: “Voor deze curryhuisklassieker kun je elke eiwitbron naar keuze gebruiken. In dit geval heb ik lamsvlees voorgegaard en de bouillon gebruikt om de curry op smaak te brengen. Andere populaire opties zijn tandoori kip en paneer, waarmee je de kooktijd halveert. Ik adviseer om hierbij witte rijst, naan en/of chapati te serveren.”
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

11x onze favoriete Indiase recepten

Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”

Naan, papadum of dosa: dit Indiase brood past bij je gerecht

5x onze favoriete kookboeken over India

Goddelijke gastvrijheid: Bas kookt met Paulami Joshi

Indiase rechter bepaalt: wie is de bedenker van butter chicken?

Bakken zoals het bedoeld is: dit moet je weten

Cooking Fast & Slow: makkelijk comfort food voor elke dag

Zo lekker heb je plantaardig eten nog nooit geproefd

Australië is al jaren fan van haar recepten – nu is Nederland aan de beurt
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.