Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Pho met kip

Pho met kip

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Aantal personen: 6

Ingrediƫnten

Voor erbij

Dan Toombs: "Deze authentieke pho met kip kun je elke dag van de week helemaal zelf maken. Laat hiervoor een hele kip stoven in water met specerijen, gember en ui, tot je een heerlijke pho bouillon hebt."

Bereiding

  1. Verhit een lege pan die groot genoeg is voor de kip en het water op middelhoog vuur. Voeg de steranijs, kardemomzaadjes, kruidnagels en kaneelstokjes toe en bak ze regelmatig roerend, tot ze warm aanvoelen en de aromaā€™s vrijkomen maar nog niet roken. Voeg toe aan een kom en zet apart.

  2. Voeg de koolzaadolie toe aan de pan en verdeel met behulp van een kwart ui over de bodem. Voeg de rest van de ui en de plakjes gember toe en bak circa 5 minuten, tot de ui en gember bruin en hier en daar geschroeid zijn.

  3. Leg de kip met de huid naar beneden (als je kip met huid gebruikt) in de pan en bak halverwege kerend in circa 5 minuten rondom bruin. Schenk voorzichtig het water erbij en voeg dan de geroosterde specerijen met eventueel de basilicum en koriander toe. Duw de stukken kip naar beneden zodat ze volledig met water zijn bedekt. Voeg indien nodig nog wat water toe. Breng zachtjes aan de kook en schep gaandeweg zo veel mogelijk schuim en vet van het oppervlak. Hierdoor wordt de bouillon helderder.

  4. Laat de bouillon daarna 60 minuten op middelhoog vuur zachtjes koken. Zorg ervoor dat de bouillon niet te hard kookt, want dan wordt hij troebel.

  5. Leg intussen de gedroogde noedels in een kom en bedek met kokend water uit de waterkoker. Laat 10 tot 15 minuten weken, tot de noedels de gewenste garing hebben. Giet af en zet apart.

  6. Haal de kip na 60 minuten pruttelen uit de bouillon. Laat iets afkoelen en snijd dan in dunne plakjes of pluk in reepjes. Proef de bouillon. Je hebt drie opties: de bouillon zo laten, de kippenbotten toevoegen en langer laten pruttelen, of 1 Ć  2 bouillonblokjes toevoegen voor een rijkere bouillon. Breng de bouillon daarna op smaak met de palmsuiker en vissaus. Kant-en klare bouillonblokjes kunnen al zout zijn, dus houd hier rekening mee als je vissaus toevoegt.

  7. Schenk de bouillon door een zeef in een kom, voeg toe aan de pan en breng aan de kook. Verdeel de geweekte noedels over vier tot zes grote kommen. Leg er wat reepjes kip op en schep

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

The Curry Guy Ć©Ć©n pan

€ 29,95
The Curry Guy Ć©Ć©n pan