Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Tamarinde-garnalencurry

Tamarinde-garnalencurry

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de ui 5-8 minuten in tot hij goudbruine randjes heeft. Roer de rode peper, de knoflook en de gember erdoorheen en bak 1 minuut verder. Voeg de specerijen toe en bak nog 1 minuut. Schenk de tomaten erbij, spoel het blik met een scheut water en schenk dit ook in de pan.

  2. Breng het geheel aan de kook en kook ca. 5 minuten tot de tomaten openbarsten en de saus iets ingedikt is. Roer de tamarindepasta en de garnalen erdoorheen en kook nog 2-3 minuten. Serveer de curry met de rijst en garneer met de koriander.

Per portie: 403 kcal | 56 g koolhydraten | 21 g eiwit | 9 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Styling: Katie Marshall Foodstyling: Hannah Wilkinso

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)