Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Indiase recepten: Kheema Pav

Kheema Pav

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Om te serveren

Bas: “Alleen al de geur die vrij komt terwijl je de verse gember-knoflookpasta bakt in olie is reden genoeg om dit recept te maken. Laat het mengsel in de pan sudderen totdat de olie komt bovendrijven, zo weet je dat alle smaken en aroma’s volledig zijn opgenomen. Zoet, zuur, bitter, zout en umami; het komt allemaal samen in dit gerecht.”

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan op middelhoog tot hoog vuur en bak er de ui en de gemberknoflookpasta ca. 10 minuten in tot de ui goudbruin is. Voeg de tomaat toe en bak ca. 5 minuten verder. Voeg de rawit-peper toe,gevolgd door het kurkuma-, chili-, koriander- en komijnpoeder en meng alles goed door elkaar. Bak het geheel nog ca. 5 minuten op middelhoog vuur.

  2. Voeg het gehakt toe samen met het zout en de Griekse yoghurt en roer alles door elkaar. Leg een deksel op de pan en smoor het geheel ca. 20 minuten tot het gehakt zacht en gaar is. Roer het citroensap en de garam masala erdoorheen. Garneer met de koriander en de gember.

  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt er de ghee in. Snijd de witte bollen horizontaal doormidden en bak ze op de snijkant ca. 5 minuten in de pan tot ze mooi geroosterd zijn. Serveer de kheema warm met de bolletjes.

Receptuur: Paulami Joshi Fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)