Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan op middelhoog tot hoog vuur en bak er de ui en de gemberknoflookpasta ca. 10 minuten in tot de ui goudbruin is. Voeg de tomaat toe en bak ca. 5 minuten verder. Voeg de rawit-peper toe,gevolgd door het kurkuma-, chili-, koriander- en komijnpoeder en meng alles goed door elkaar. Bak het geheel nog ca. 5 minuten op middelhoog vuur.
  2. Voeg het gehakt toe samen met het zout en de Griekse yoghurt en roer alles door elkaar. Leg een deksel op de pan en smoor het geheel ca. 20 minuten tot het gehakt zacht en gaar is. Roer het citroensap en de garam masala erdoorheen. Garneer met de koriander en de gember.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt er de ghee in. Snijd de witte bollen horizontaal doormidden en bak ze op de snijkant ca. 5 minuten in de pan tot ze mooi geroosterd zijn. Serveer de kheema warm met de bolletjes.

*Bij de meeste toko’s kun je deze smaakmaker klant-en-klaar kopen in een pot. Je kunt de pasta ook zelf maken door 4 teentjes knoflook met 4 cm verse gember te pureren of fijn te malen in een vijzel.

Receptuur: Paulami Joshi Fotografie: Willem van Santen