Foodies 02/2025: Aziƫ
Aziƫ
cover Azie
Saag paneer: curry met paneer en spinazie

Saag paneer: curry met paneer en spinazie

In samenwerking metĀ De VegetariĆ«rsbond
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Een onweerstaanbaar vegetarisch recept uit de Indiase keuken. Paneer is een jonge, verse Indiase kaas. De kaas wordt gemaakt met melk en citroensap (of azijn). Zonder dierlijk stremsel dus, en daarmee is de kaas vegetarisch. Dit is Ć©Ć©n van onze favoriete recepten met komijn, alleen al omdat bijvoorbeeld de paneer zo goed tot zijn recht komt!

Bereiding

  1. Meng de ghee met de kurkuma en het chilipoeder. Meng de paneerblokjes erdoorheen. Laat ca. 20 minuten marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Verhit een laagje olie in een ruime pan en bak er de paneer rondom goudbruin in. Schep de paneer uit de pan en houd apart.

  2. Zet het vuur laag en fruit de ui en de gember ca. 4 minuten in de olie. Voeg de knoflook, het komijnzaad, de garam masala, de groene peper en een snuf zout toe en fruit nog 3-4 minuten. Schep 1 el van het ui-specerijenmengsel uit de pan en houd apart. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat hem slinken. Meng de paneer voorzichtig erdoorheen en warm alles nog even goed door. Proef het resultaat en voeg wat chiliolie toe wanneer je de curry graag wat pittiger wilt maken. Garneer met het achtergehouden ui-specerijenmengsel. Serveer met de rijst en de citroenpartjes.

Per portie: 626 kcal | 66 g koolhydraten | 21 g eiwit | 30 g vet

Fotoā€™s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (6 stemmen)