Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Saag paneer: curry met paneer en spinazie

Saag paneer: curry met paneer en spinazie

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Deze saag paneer is een onweerstaanbaar vegetarisch recept uit de Indiase keuken. Paneer is een jonge, verse Indiase kaas. De kaas wordt gemaakt met melk en citroensap (of azijn). Zonder dierlijk stremsel dus, en daarmee is de kaas vegetarisch!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze saag paneer is een onweerstaanbaar vegetarisch recept uit de Indiase keuken. Paneer is een jonge, verse Indiase kaas. De kaas wordt gemaakt met melk en citroensap (of azijn). Zonder dierlijk stremsel dus, en daarmee is de kaas vegetarisch!

Bereiding

  1. Meng de ghee met de kurkuma en het chilipoeder. Meng de paneerblokjes erdoorheen. Laat ca. 20 minuten marineren.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Verhit een laagje olie in een ruime pan en bak er de paneer rondom goudbruin in. Schep de paneer uit de pan en houd apart.

  3. Zet het vuur laag en fruit de ui en de gember ca. 4 minuten in de olie. Voeg de knoflook, het komijnzaad, de garam masala, de groene peper en een snuf zout toe en fruit nog 3-4 minuten. Schep 1 el van het ui-specerijenmengsel uit de pan en houd apart.

  4. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat hem slinken. Meng de paneer voorzichtig erdoorheen en warm alles nog even goed door.

  5. Proef het resultaat en voeg wat chiliolie toe wanneer je de curry graag wat pittiger wil maken. Garneer met het achtergehouden ui-specerijenmengsel. Serveer met de rijst en de citroenpartjes.

Per portie: 626 kcal | 66 g koolhydraten | 21 g eiwit | 30 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!