
Saag paneer: curry met paneer en spinazie
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Bereiding
Meng de ghee met de kurkuma en het chilipoeder. Meng de paneerblokjes erdoorheen. Laat ca. 20 minuten marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Verhit een laagje olie in een ruime pan en bak er de paneer rondom goudbruin in. Schep de paneer uit de pan en houd apart.
Zet het vuur laag en fruit de ui en de gember ca. 4 minuten in de olie. Voeg de knoflook, het komijnzaad, de garam masala, de groene peper en een snuf zout toe en fruit nog 3-4 minuten. Schep 1 el van het ui-specerijenmengsel uit de pan en houd apart. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat hem slinken. Meng de paneer voorzichtig erdoorheen en warm alles nog even goed door. Proef het resultaat en voeg wat chiliolie toe wanneer je de curry graag wat pittiger wilt maken. Garneer met het achtergehouden ui-specerijenmengsel. Serveer met de rijst en de citroenpartjes.