Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Bombay-tosti met aardappel, kaas en groene chutney

Bombay-tosti met aardappel, kaas en groene chutney

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe voor de groene chutney de pistachenoten in een hittebestendige kom en giet er kokend water overheen. Laat ca. 20 minuten weken en giet af. Doe alle ingrediënten voor de chutney met een scheut water in een blender of keukenmachine en vermaal tot een dikke pasta. Het is meer chutney dan je nodig hebt voor dit recept. Bewaar de rest van de chutney 2-3 dagen in een luchtdichte bewaardoos in de koelkast.

  2. Doe de aardappels in een grote kom en meng met de chaat masala. Meng de paprika en de ui erdoorheen. Leg de sneetjes brood naast elkaar op een snijplank en bestrijk ze met boter. Verdeel een laagje chutney over 4 sneetjes en verdeel het paprika-aardappelmengsel over de overige sneetjes. Leg op ieder sneetje een plakje kaas en druk steeds 2 verschillende sneetjes op elkaar tot een sandwich. Bestrijk nu ook de buitenkant van alle sneetjes met een laagje boter.

  3. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de tosti’s in de pan tot ze aan beide kanten goudbruin zij n en de kaas gesmolten is. Leg tijdens het bakken een deksel op de pan zodat de kaas beter kan smelten. Serveer de tosti’s met meer chutney en ketchup of chilisaus.

Per portie: 578 kcal | 48 g koolhydraten | 21 g eiwit | 33 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Gowardhan Foto’s: Ant Duncan, Mike English & Edd Kimber Styling: Tony Hutchinson, Alexander Breeze, Faye Wears & Edd Kimber Foodstyling: Amy Kinnear, Katie Marshall & Edd Kimber

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)