Bereiding

Bombay-aardappels zijn een populair bijgerecht van aardappels die je eerst voorkookt en dan bakt in een geurig mengsel van specerijen. Deze tosti is geïnspireerd op dit gerecht en verrijkt met een zelfgemaakte groene chutney die een beetje pittig is maar dankzij de citroen en verse kruiden ook lekker fris.

  1. Doe voor de groene chutney de pistachenoten in een hittebestendige kom en giet er kokend water overheen. Laat ca. 20 minuten weken en giet af. Doe alle ingrediënten voor de chutney met een scheut water in een blender of keukenmachine en vermaal tot een dikke pasta. Het is meer chutney dan je nodig hebt voor dit recept. Bewaar de rest van de chutney 2-3 dagen in een luchtdichte bewaardoos in de koelkast.
  2. Doe de aardappels in een grote kom en meng met de chaat masala. Meng de paprika en de ui erdoorheen. Leg de sneetjes brood naast elkaar op een snijplank en bestrijk ze met boter. Verdeel een laagje chutney over 4 sneetjes en verdeel het paprika-aardappelmengsel over de overige sneetjes. Leg op ieder sneetje een plakje kaas en druk steeds 2 verschillende sneetjes op elkaar tot een sandwich. Bestrijk nu ook de buitenkant van alle sneetjes met een laagje boter.
  3. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de tosti’s in de pan tot ze aan beide kanten goudbruin zij n en de kaas gesmolten is. Leg tijdens het bakken een deksel op de pan zodat de kaas beter kan smelten. Serveer de tosti’s met meer chutney en ketchup of chilisaus.

Per tosti: ca. 578 kcal
21 g eiwit | 33 g vet | 48 g koolhydraten

*Chaat masala is een Indiase specerijenmix met onder andere zwart zout en mangopoeder (amchoor). Let op, je kunt hem niet vervangen door garam masala, dat is echt iets heel anders. De smaak van chaat masala is aromatisch en friszuur. Je kunt deze mix bij goed gesorteerde toko’s kopen of online bestellen (bij v. via desidutchstore.nl).

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Gowardhan Foto’s: Ant Duncan, Mike English & Edd Kimber Styling: Tony Hutchinson, Alexander Breeze, Faye Wears & Edd Kimber Foodstyling: Amy Kinnear, Katie Marshall & Edd Kimber