Bombay-tosti met aardappel, kaas en groene chutney
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe voor de groene chutney de pistachenoten in een hittebestendige kom en giet er kokend water overheen. Laat ca. 20 minuten weken en giet af. Doe alle ingrediënten voor de chutney met een scheut water in een blender of keukenmachine en vermaal tot een dikke pasta. Het is meer chutney dan je nodig hebt voor dit recept. Bewaar de rest van de chutney 2-3 dagen in een luchtdichte bewaardoos in de koelkast.
Doe de aardappels in een grote kom en meng met de chaat masala. Meng de paprika en de ui erdoorheen. Leg de sneetjes brood naast elkaar op een snijplank en bestrijk ze met boter. Verdeel een laagje chutney over 4 sneetjes en verdeel het paprika-aardappelmengsel over de overige sneetjes. Leg op ieder sneetje een plakje kaas en druk steeds 2 verschillende sneetjes op elkaar tot een sandwich. Bestrijk nu ook de buitenkant van alle sneetjes met een laagje boter.
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de tosti’s in de pan tot ze aan beide kanten goudbruin zij n en de kaas gesmolten is. Leg tijdens het bakken een deksel op de pan zodat de kaas beter kan smelten. Serveer de tosti’s met meer chutney en ketchup of chilisaus.