Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Was de kip goed aan de binnen- en buitenkant en dep hem droog met keukenpapier. Maak het vel los door met een paar vingers onder het vel van de halsopening te steken en voorzichtig richting de buikopening te schuiven. Maak hierbij het vel los van het vlees. Zorg ervoor dat het vel niet scheurt.

2.Schuif eventuele vulling voorzichtig tussen het vel en het vlees.

3. Verdeel de vulling met de handen gelijkmatig over het borstvlees.

4. Bind de vleugels en de poten aan elkaar om te voorkomen dat ze sneller bruin worden dan het borstvlees. Buig de vleugels naar boven richting de rug. Bind de onderkant van de poten aan elkaar vast met keukengaren.

5.Span het keukengaren langs de zijkant van de poten en de vleugels. Bind nogmaals strak vast.

6. Leg de kip in een braadslee of ovenschaal en bak hem in ca. 1 uur en 30 minuten gaar in de oven. Snijd na het braden (dit kan ook voor het braden) eerst de poten rondom het gewricht los. Hiervoor kun je ook eventueel een wildschaar gebruiken. Draai de poot zodat het gewricht loslaat. Snijd met een mes het gewricht door.

7. Snijd bij grotere poten het kniegewricht door. Snijd aan dezelfde kant ook de vleugel los van het gewricht met een mes. Herhaal met de andere helft van de kip.

8. Snijd het borstvlees (de kipfilet) los door met het mes langs het borstbeen te snijden.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

een hele kip bereiden