Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Easy kerstkip met look

Easy kerstkip met look

Partnerbijdrage door Crock-Pot Slowcooker van IT&M
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Je gasten zullen denken dat je uren in de keuken hebt gestaan als je deze kerstkip op tafel zet. Niets is minder waar. Jouw geheim? De Crock-Pot slowcooker.

Bereiding

  1. Halveer de bollen gerookte knoflook en leg 2⁄3 van de knoflook, de winterpeen, de prei, de bosui en de ui samen met de laurier in de Crock-Pot slowcooker.

  2. Vul de maïskip met de overige knoflook, prei, bosui en uien. Doe de helft van de citroenparten in de maïskip. Bind met behulp van keukengaren de twee uiteinden van de poten aan elkaar en leg vervolgens de maïskip in de slowcooker. Laat ca. 4 uur garen op stand high.

  3. Verwarm de oven voor op grillstand. Neem de kip uit de slowcooker en leg hem in een ovenschaal. Besprenkel de maiskipborst met de olijfolie en zout en peper. Zet de ovenschaal 8-10 minuten in de oven tot er een knapperige korst ontstaat.

Let op: voor dit recept gebruikten we de Crock-Pot CR026. Niet alle binnenpannen zijn geschikt om los als pan te gebruiken. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing van je slowcooker goed door.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)