Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Geroosterde kip met frietjes uit de airfryer

Geroosterde kip met frietjes uit de airfryer

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • en 15 minuten wachttijd en 15 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de geroosterde kip

Voor de frietjes

Als er iets is dat echt in een airfryer moet worden klaargemaakt, is het wel kip. Op deze manier krijg je heerlijk mals vlees met een krokante korst. In dit recept serveer je er knapperige zelfgemaakte friet bij, maar je kunt ook kiezen voor de gemakkelijke manier met friet uit de vriezer.

Bereiding

  1. Voor de geroosterde kip: De geroosterde kip wordt het lekkerst aan een draaispit, maar kan ook heel goed lukken op een rooster of in een lade in de airfryer. Draai de kip in dat geval halverwege om, zodat ze met de borst omhoog eindigt – zo wordt de huid op de borst het krokantst. Maak de kip vanbinnen schoon en smeer goed in met zout, zowel aan de binnen- als buitenkant. Steek de kip aan het spit en rooster hem 45 minuten op 180 graden Celsius, of tot de huid goudbruin en knapperig is.

  2. Voor de frietjes: Schil de aardappels en snijd ze in frieten. Leg ze 30 minuten in koud water om het zetmeel aan het oppervlak van de aardappels op te lossen. Breng ruim water met het zout en azijn op het fornuis aan de kook. Kook de frieten. Giet af en laat ze afkoelen in de koelkast.

  3. Meng de frieten met de olie en bak ze 25 tot 30 minuten in de airfryer op 200 graden Celsius, of tot de frietjes goudbruine plekjes hebben gekregen. Bestrooi ze met zeezoutvlokken.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Airfryer kookboek

€ 19,95
airfryer kookboek