Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
boterbonen, kip en citroen, donna hay

Citroen, olijven, boterbonen en kip

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Donna Hay: "Voor een gerecht zo vol uitgesproken smaken en texturen kost deze kipschotel verrassend weinig inspanning. De citroen, knoflook, zoute olijven, romige bonen en knapperige cavolo nero doen het zware werk. Dit noem ik nu EENPANS-PERFECTIE!"

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Doe de olie, citroen, knoflook, olijven, oregano en zout en peper in een grote met bakpapier beklede ovenslee. Schep alles om. Zet 10 minuten in de oven en voeg de kip en boterbonen toe. Overgiet de kip met braadvocht en zet nog 10 minuten in de oven. Voeg de cavolo nero toe en bak nog 5 minuten of tot de cavolo nero knapperig en de kip door en door gaar is.

  3. Snijd de kip in dikke plakken en verdeel over de borden met de knapperige cavolo nero, de bonen, olijven en het bakvocht.

Receptuur en styling: Donna Hay. Fotografie: Con Poulos

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)