Citroen, olijven, boterbonen en kip
Eenvoudig4 personen30 minuten bereiden
Donna Hay: "Voor een gerecht zo vol uitgesproken smaken en texturen kost deze kipschotel verrassend weinig inspanning. De citroen, knoflook, zoute olijven, romige bonen en knapperige cavolo nero doen het zware werk. Dit noem ik nu EENPANS-PERFECTIE!"
Ingrediënten
- 60 ml olijfolie extra vergine
- 2 citroenen (in dikke plakken)
- 8 tenen knoflook (ongepeld en gekneusd)
- 45 g groene Siciliaanse olijven ,12 takjes oregano of majoraan
- zeezout en grofgemalen zwarte peper
- 4 kipfilets van 150 g (bijgesneden)
- 400 g boterbonen (limabonen uit blik en afgespoeld en uitgelekt)
- 12 kleine stengels cavolo nero (palmkool alleen het blad)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de olie, citroen, knoflook, olijven, oregano en zout en peper in een grote met bakpapier beklede ovenslee. Schep alles om. Zet 10 minuten in de oven en voeg de kip en boterbonen toe. Overgiet de kip met braadvocht en zet nog 10 minuten in de oven. Voeg de cavolo nero toe en bak nog 5 minuten of tot de cavolo nero knapperig en de kip door en door gaar is.
- Snijd de kip in dikke plakken en verdeel over de borden met de knapperige cavolo nero, de bonen, olijven en het bakvocht.
Receptuur en styling: Donna Hay. Fotografie: Con Poulos

Meer gerechten zoals deze?
Everyday Fresh