Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
mosterdkip

Mosterdkip in tomatensaus

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Meng de mosterd in een kommetje met de azijn en wat zout en peper. Wrijf de drumsticks hiermee in en zet ze minstens 2 uur afgedekt in de koelkast om te marineren.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit de olie in een koekenpan en bak er de drumsticks rondom goudbruin in. Leg de drumsticks in een ovenschaal. Doe de ui en de bleekselderij in de pan en fruit ze er ca. 4 minuten in. Voeg de specerijen toe en fruit 1 minuut mee. Blus af met de tomaten, 200 ml water en breng het geheel aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper.

  3. 3. Giet de tomatensaus rondom de kip in de ovenschaal. Zet de ovenschaal ca. 45 minuten in de oven tot het vlees boterzacht is en van het bot valt. Strooi de bladselderij voor het serveren over de kip. Lekker met gebakken aardappeltjes of puree.

Per portie: 318 kcal | 11 g koolhydraten | 23 g eiwit | 20 g vet

Foto: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)