Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3×3 cm zodat ze mooi gelijktijdig garen. Als je de aardappels kookt, kook ze dan tot ze zacht zijn maar niet zo lang dat ze rondom scheurtjes gaan vertonen, dan nemen ze te veel water op. Laat de aardappels uitlekken en laat ze even droogstomen in de pan.
  2. Voeg zodra de gekookte aardappels droog zijn optioneel een klein scheutje melk of slagroom toe. Zet de pan op het vuur om het vocht ook warm te maken. Voeg een flink klontje boter toe (sommige chefs gebruiken tot wel 300 g boter voor 1 kg aardappels, maar vanaf 25 g boter werkt ook prima. Hoe meer hoe romiger de smaak van de puree). Pureer de aardappels kort met een stamper of een handmixer glad. Breng op smaak met zout en peper en optioneel nootmuskaat.

De perfecte puree en meer home baked recepten vind je in foodies november. Je bestelt hem in de foodies webshop!
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto: David Munns Foodstyling: Janine Ratcliffe