
Heb je een pan vol heerlijke aardappelpuree gemaakt? Grote kans dat ‘ie volledig opgaat. Maar voor wie toch een nog een beetje over heeft: dit is hoe je aardappelpuree het beste kunt bewaren en opnieuw kunt opwarmen.
Lees verder na de advertentie
Soms gaat er niets boven een goede portie perfecte aardappelpuree. Het geheim? Boter. Veel boter. Dat maakt deze aardappelpuree met slagroom éxtra romig en smeuïg. De aardappelpuree met kookroom maken kan ook, dat is net zo lekker! De verschillende soorten room maken wel uit voor het recept, dus lees je vooral goed in!
Maar het komt vaak genoeg voor dat zo’n portie niet in één keer op gaat. Maar geen zorgen, dat hoeft ook niet! Wij vertellen je hoe je aardappelpuree het beste kunt bewaren en weer opwarmen, zodat hij de volgende keer net zo lekker smaakt.
Meer handige bewaartips ontvangen?
Aardappelpuree bewaren
Wil je jouw overgebleven aardappelpuree bewaren? Geen probleem! Volgens het Voedingscentrum kun je afgekoelde aardappelpuree tot twee dagen in de koelkast bewaren. Zo kun je het eenvoudig op een ander moment serveren en hoef je niets weg te gooien. Win-win!
Liever langer bewaren? In de vriezer blijft de puree zeker tot drie maanden goed. Schep hiervoor de aardappelpuree over in een luchtdicht bakje. Stop het bakje vooral niet te vol, de aardappelpuree kan door de kou nog wat uitzetten.
Stop het bakje voor in de vriezer niet helemaal vol met puree. Doe je dit wel? Dan bestaat er een kans dat het bakje barst.
Aardappelpuree opwarmen
Wil je de puree na het invriezen weer opwarmen? Haal dan de aardappelpuree op tijd uit de vriezer. Je kunt de puree het beste een dag van te voren uit de vriezer halen en laten ontdooien in de koelkast. Vervolgens kun je de aardappelpuree opnieuw opwarmen in een steelpannetje of in de oven.
- In een steelpannetje: roer de aardappelpuree regelmatig door en voeg zo nodig een scheutje melk of een klontje boter toe.
- In de oven: verwarm de oven voor op 185°C en schep de aardappelpuree in een ingevette ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en warm de puree in 25 minuten op.
Wil je een krokant korstje? Laat de aluminiumfolie dan achterwege en strooi wat geraspte kaas over de aardappelpuree voordat je deze in de oven zet. Dan krijg je een heerlijk knapperig korstje.
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Recepten met aardappelpuree
Heb je aardappelpuree over en wil je daar een lekker gerecht mee maken? Bekijk dan eens de onderstaande recepten met aardappelpuree.

Gesmoorde wortels met sinaasappel-sojasaus en aardappelpuree
Heb je aardappelpuree over? Dan is dit gerecht echt en aanrader. Vooral de saus is wat ons betreft een ware winner. Het zoute van de soja combineert perfect met het frisse van citrus.

Blini’s van aardappelpuree
Dit is het ultieme recept voor kliekjes. Je maakt deze blini’s namelijk van overgebleven aardappelpuree. Lekker als amuse of tussendoortje!

Zuurkoolschotel met gehakt
Comfortfood ten top, als je het ons vraagt. Tip: vervang de appel eens door ananas, ook lekker fris!
Vaker aan de slag met dit soort lekkere recepten?
Onze tips

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven

Cajunkruiden: wat is het en waar gebruik je het voor?

6x de lekkerste puree met of zonder aardappel

Dit zijn de leukste kookboeken met makkelijke recepten

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



