Advertentie
Heb je een pan vol perfecte aardappelpuree gemaakt? Grote kans dat ‘ie volledig opgaat. Maar voor wie toch een nog een beetje over heeft: dit is hoe je aardappelpuree het beste kunt bewaren en opnieuw kunt opwarmen.
Aardappelpuree bewaren
Wil je jouw overgebleven aardappelpuree bewaren? Geen probleem! Volgens het Voedingscentrum kun je afgekoelde aardappelpuree tot twee dagen in de koelkast bewaren. Zo kun je het eenvoudig op een ander moment serveren en hoef je niets weg te gooien. Win-win!
Liever langer bewaren? In de vriezer blijft de puree zeker tot drie maanden goed. Schep hiervoor de aardappelpuree over in een luchtdicht bakje. Stop het bakje vooral niet te vol, de aardappelpuree kan door de kou nog wat uitzetten.
Stop het bakje voor in de vriezer niet helemaal vol met puree, voorkom je het risico dat het bakje barst.
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Aardappelpuree opwarmen
Wil je de puree na het invriezen weer opwarmen? Haal dan de aardappelpuree op tijd uit de vriezer. Je kunt de puree het beste een dag van te voren uit de vriezer halen en laten ontdooien in de koelkast. Vervolgens kun je de aardappelpuree opnieuw opwarmen in een steelpannetje of in de oven.
Wil je de puree in een steelpannetje opwarmen? Roer de puree dan regelmatig door en voeg zo nodig een scheutje melk of een klontje boter toe.
Liever in de oven? Verwarm de oven dan voor op 185°C en schep de aardappelpuree in een ingevette ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en warm de puree in 25 minuten op.
Wil je een krokant korstje? Laat de aluminiumfolie dan achterwege en strooi wat geraspte kaas over de aardappelpuree voordat je deze in de oven zet. Dan krijg je een heerlijk knapperig korstje.
Recepten met aardappelpuree
Heb je aardappelpuree over en wil je daar een lekker gerecht mee maken? Bekijk dan eens de onderstaande recepten met aardappelpuree:
Gesmoorde wortels met sinaasappel-sojasaus en aardappelpuree
Heb je aardappelpuree over? Dan is dit gerecht echt en aanrader. Vooral de saus is wat ons betreft een ware winner. Het zoute van de soja combineert perfect met het frisse van citrus.
Blini’s van aardappelpuree
Dit is het ultieme recept voor kliekjes. Je maakt deze blini’s namelijk van overgebleven aardappelpuree. Lekker als amuse of tussendoortje!
Zuurkoolschotel met gehakt
Comfortfood ten top, als je het ons vraagt. Tip: vervang de appel eens door ananas, ook lekker fris!
Onze tips
11x heerlijke recepten voor aardappels uit de oven
Cajunkruiden: wat is het en waar gebruik je het voor?
6x de lekkerste puree met of zonder aardappel
Dit zijn de leukste kookboeken met makkelijke recepten
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
100% foolproof: stap-voor-stap de perfecte biefstuk bakken
Sterrendessert
De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen
Wijn & spijs: zo kies je deze kerst de juiste wijn bij je kerstdiner
Krokante aardappels: tips en recept
Zo kun je zelf pecan pie maken voor Thanksgiving
Vegetarisch stoofpotje: waar moet je op letten?
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.