
Heb je een pan vol perfecte aardappelpuree gemaakt? Grote kans dat ‘ie volledig opgaat. Maar voor wie toch een nog een beetje over heeft: dit is hoe je aardappelpuree het beste kunt bewaren en opnieuw kunt opwarmen.
Lees verder na de advertentie
Aardappelpuree opwarmen
Wil je de puree na het invriezen weer opwarmen? Haal dan de aardappelpuree op tijd uit de vriezer. Je kunt de puree het beste een dag van te voren uit de vriezer halen en laten ontdooien in de koelkast. Vervolgens kun je de aardappelpuree opnieuw opwarmen in een steelpannetje of in de oven.
Wil je de puree in een steelpannetje opwarmen? Roer de puree dan regelmatig door en voeg zo nodig een scheutje melk of een klontje boter toe.
Liever in de oven? Verwarm de oven dan voor op 185°C en schep de aardappelpuree in een ingevette ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en warm de puree in 25 minuten op.
Wil je een krokant korstje? Laat de aluminiumfolie dan achterwege en strooi wat geraspte kaas over de aardappelpuree voordat je deze in de oven zet. Dan krijg je een heerlijk knapperig korstje.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Aardappelpuree bewaren
Wil je jouw overgebleven aardappelpuree bewaren? Geen probleem! Volgens het Voedingscentrum kun je afgekoelde aardappelpuree tot twee dagen in de koelkast bewaren. Zo kun je het eenvoudig op een ander moment serveren en hoef je niets weg te gooien. Win-win!
Liever langer bewaren? In de vriezer blijft de puree zeker tot drie maanden goed. Schep hiervoor de aardappelpuree over in een luchtdicht bakje. Stop het bakje vooral niet te vol, de aardappelpuree kan door de kou nog wat uitzetten.
Stop het bakje voor in de vriezer niet helemaal vol met puree, voorkom je het risico dat het bakje barst.
Recepten met aardappelpuree
Heb je aardappelpuree over en wil je daar een lekker gerecht mee maken? Bekijk dan eens de onderstaande recepten met aardappelpuree:

Gesmoorde wortels met sinaasappel-sojasaus en aardappelpuree
Heb je aardappelpuree over? Dan is dit gerecht echt en aanrader. Vooral de saus is wat ons betreft een ware winner. Het zoute van de soja combineert perfect met het frisse van citrus.

Blini’s van aardappelpuree
Dit is het ultieme recept voor kliekjes. Je maakt deze blini’s namelijk van overgebleven aardappelpuree. Lekker als amuse of tussendoortje!

Zuurkoolschotel met gehakt
Comfortfood ten top, als je het ons vraagt. Tip: vervang de appel eens door ananas, ook lekker fris!
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

11x heerlijke recepten voor aardappels uit de oven

Cajunkruiden: wat is het en waar gebruik je het voor?

6x de lekkerste puree met of zonder aardappel

Dit zijn de leukste kookboeken met makkelijke recepten

Paasbrood bakken: zo doe je dat zelf het lekkerst

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo maak je ze perfect klaar

Groene asperges bereiden: van koken tot grillen

Wanneer is een avocado rijp? Zo test je het in 5 seconden!

Kun je aardappels met uitlopers nog eten? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.