Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Geroosterde ovenaardappels

11x heerlijke recepten voor aardappels uit de oven

Advertentie

Aardappels uit de oven is altijd een goed idee. Het is makkelijk, snel en ontzettend lekker. Ben jij wel een beetje uitgekeken op je standaardrepertoire? Probeer dan een van deze heerlijke recepten voor aardappels uit de oven!

Aardappels uit de oven

Er is geen voorraadkast in Nederland zonder de oer-Hollandse pieper. Je vaste kook repertoire bevat dus vast heel wat recepten met aardappel. Ben je wel eens toe aan iets anders? Rooster aardappels dan in de oven en maak een van deze heerlijke recepten! Want uit de oven is misschien wel de lekkerste manier voor aardappels koken en bereiden.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Hasselback aardappels

Hasselbackaardappels met taleggio en tijm

Aardappels lijken misschien wat alledaags maar door ze op de juiste manier te serveren worden ze zelfs chique. Wat denk je bijvoorbeeld van deze hasselbackaardappels met taleggio en tijm?

Naar het recept
Kruidige aardappelgratin

Kruidige aardappelgratin

Een kruidige aardappelgratin kan eigenlijk altijd. De oven doet namelijk het meeste werk in dit recept en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.

Naar het recept
recepten met nieuwe aardappels

Knapperige nieuwe-aardappelsalade met bacon

Aardappels uit de oven worden eenvoudig lekker knapperig. Dan zijn ze lekker om zo te eten of bijvoorbeeld om toe te voegen aan een frisse salade. Deze aardappelsalade met bacon is op de redactie favoriet!

Naar het recept
Geroosterde ovenaardappels

Geroosterde ovenaardappels

Gun de aardappel wat tijd in de oven, dan trekken de smaken er goed in. In combinatie met de kruidenyoghurt is het een bijgerecht dat je elke dag wel op tafel wil zetten.

Naar het recept
Domino-aardappels met parmezaan

Domino-aardappels met parmezaan

Nog zo’n chique pieper: domino-aardappels. Hierbij rangschik je de aardappels dakpansgewijs waardoor je een prachtig effect krijgt. No waste tip: snijd de restjes aardappel in frietjes voor op bijvoorbeeld een andere bakplaat.

Naar het recept
Pommes Anna-taartjes

Pommes Anna-taartjes

Dit is een klassiek Frans gerecht van gesneden en gelaagde aardappelen gekookt in boter. En ja, dat klinkt net zo lekker als het is!

Naar het recept
Janssons frestelse (Janssons verleiding)

Janssons frestelse (Janssons verleiding)

Niemand in Zweden weet precies wie die Jansson nu eigenlijk was, maar zijn aardappelgratin met ansjovis is zeker verleidelijk. Typisch zo’n gerecht voor elke dag!

Naar het recept
Cover voor

Aardappelgratin met zwarte olijven en tomaat

Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook deze aardappelgratin eens. Door de toevoeging van zwarte olijven en tomaat voelt dit aardappelgerecht haast wat Italiaans aan.

Naar het recept
Indiase Bombay-aardappels

Indiase Bombay-aardappels

Zoals de naam misschien al doet verwachten zijn deze Indiase Bombay-aardappels bomvol smaak. Serveer de aardappeltjes als bijgerecht bij curry’s of met een spiegelei bij de brunch.

Naar het recept
Gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar

Gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar

Aardappels vullen is altijd een goed idee. Je kan natuurlijk kiezen uit je eigen favoriete ingrediënten of gewoon dit recept stap-voor-stap volgen. De combinatie van gerookte forel en cheddar is in ieder geval goud.

Naar het recept
Gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas

Gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas

Probeer eens wat anders met aardappels. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept voor gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas?

Naar het recept
redactiefaavoriet
Hasselback aardappels

Hasselbackaardappels met taleggio en tijm

Aardappels lijken misschien wat alledaags maar door ze op de juiste manier te serveren worden ze zelfs chique. Wat denk je bijvoorbeeld van deze hasselbackaardappels met taleggio en tijm?

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1
5 kg vastkokende aardappels
een paar takjes + extra tijm
3 teentjes knoflook – ongepeld & geplet
3 el olijfolie
zout en peper
200 g taleggio – in plakjes & zonder korst
vloeibare honing

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de aardappels om de 5 mm diep in maar niet helemaal door. Leg eventueel 2 houten lepels tegen de aardappel zodat je hem niet helemaal door kunt snijden.

  2. Meng de aardappels in een grote kom met de tijm, de knoflook, de olijfolie, zout en peper zodat ze met de olie bedekt zijn. Verdeel de aardappels over een braadslee en bak ze 30-35 minuten tot ze zacht zijn. Verdeel de taleggio over de aardappels en bak ze ca. 5 minuten verder. Bestrooi voor het serveren met wat verse tijmblaadjes en sprenkel er wat honing overheen.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amber De Florio

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!