Aardappels uit de oven
Er is geen voorraadkast in Nederland zonder de oer-Hollandse pieper. Je vaste kook repertoire bevat dus vast heel wat recepten met aardappel. Ben je wel eens toe aan iets anders? Rooster aardappels dan in de oven en maak een van deze heerlijke recepten! Want uit de oven is misschien wel de lekkerste manier voor aardappels koken en bereiden.
Meer heerlijke recepten met aardappels ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Hasselbackaardappels met taleggio en tijm
Aardappels lijken misschien wat alledaags maar door ze op de juiste manier te serveren worden ze zelfs chique. Wat denk je bijvoorbeeld van deze hasselbackaardappels met taleggio en tijm?
> naar het recept: hasselbackaardappels met taleggio en tijm
Kruidige aardappelgratin
Een kruidige aardappelgratin kan eigenlijk altijd. De oven doet namelijk het meeste werk in dit recept en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.
> naar het recept: kruidige aardappelgratin
Knapperige aardappelsalade met bacon
Aardappels uit de oven worden eenvoudig lekker knapperig. Dan zijn ze lekker om zo te eten of bijvoorbeeld om toe te voegen aan een frisse salade. Deze aardappelsalade met bacon is op de redactie favoriet!
> naar het recept: knapperige nieuwe-aardappelsalade met bacon
Geroosterde ovenaardappels
Gun de aardappel wat tijd in de oven, dan trekken de smaken er goed in. In combinatie met de kruidenyoghurt is het een bijgerecht dat je elke dag wel op tafel wil zetten.
> naar het recept: geroosterde ovenaardappels
Domino-aardappels met parmezaan
Nog zo’n chique pieper: domino-aardappels. Hierbij rangschik je de aardappels dakpansgewijs waardoor je een prachtig effect krijgt. No waste tip: snijd de restjes aardappel in frietjes voor op bijvoorbeeld een andere bakplaat.
> naar het recept: domino-aardappels met parmezaan
Pommes Anna-taartjes
Dit is een klassiek Frans gerecht van gesneden en gelaagde aardappelen gekookt in boter. En ja, dat klinkt net zo lekker als het is!
> naar het recept: pommes Anna-taartjes
Janssons frestelse
Niemand in Zweden weet precies wie die Jansson nu eigenlijk was, maar zijn aardappelgratin met ansjovis is zeker verleidelijk. Typisch zo’n gerecht voor elke dag!
> naar het recept: Janssons frestelse (Janssons verleiding)
Aardappelgratin met zwarte olijven en tomaat
Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook deze aardappelgratin eens. Door de toevoeging van zwarte olijven en tomaat voelt dit aardappelgerecht haast wat Italiaans aan.
> naar het recept: aardappelgratin met zwarte olijven en tomaat
Indiase Bombay-aardappels
Zoals de naam misschien al doet verwachten zijn deze Indiase Bombay-aardappels bomvol smaak. Serveer de aardappeltjes als bijgerecht bij curry’s of met een spiegelei bij de brunch.
> naar het recept: Indiase Bombay-aardappels
Gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar
Aardappels vullen is altijd een goed idee. Je kan natuurlijk kiezen uit je eigen favoriete ingrediënten of gewoon dit recept stap-voor-stap volgen. De combinatie van gerookte forel en cheddar is in ieder geval goud.
> naar het recept: gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar
Gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas
Probeer eens wat anders met aardappels. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept voor gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas?
> naar het recept: gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas