Advertentie
Aardappels uit de oven
Er is geen voorraadkast in Nederland zonder de oer-Hollandse pieper. Je vaste kook repertoire bevat dus vast heel wat recepten met aardappel. Ben je wel eens toe aan iets anders? Rooster aardappels dan in de oven en maak een van deze heerlijke recepten! Want uit de oven is misschien wel de lekkerste manier voor aardappels koken en bereiden.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Hasselbackaardappels met taleggio en tijm
Aardappels lijken misschien wat alledaags maar door ze op de juiste manier te serveren worden ze zelfs chique. Wat denk je bijvoorbeeld van deze hasselbackaardappels met taleggio en tijm?
Kruidige aardappelgratin
Een kruidige aardappelgratin kan eigenlijk altijd. De oven doet namelijk het meeste werk in dit recept en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.
Knapperige nieuwe-aardappelsalade met bacon
Aardappels uit de oven worden eenvoudig lekker knapperig. Dan zijn ze lekker om zo te eten of bijvoorbeeld om toe te voegen aan een frisse salade. Deze aardappelsalade met bacon is op de redactie favoriet!
Geroosterde ovenaardappels
Gun de aardappel wat tijd in de oven, dan trekken de smaken er goed in. In combinatie met de kruidenyoghurt is het een bijgerecht dat je elke dag wel op tafel wil zetten.
Domino-aardappels met parmezaan
Nog zo’n chique pieper: domino-aardappels. Hierbij rangschik je de aardappels dakpansgewijs waardoor je een prachtig effect krijgt. No waste tip: snijd de restjes aardappel in frietjes voor op bijvoorbeeld een andere bakplaat.
Pommes Anna-taartjes
Dit is een klassiek Frans gerecht van gesneden en gelaagde aardappelen gekookt in boter. En ja, dat klinkt net zo lekker als het is!
Janssons frestelse (Janssons verleiding)
Niemand in Zweden weet precies wie die Jansson nu eigenlijk was, maar zijn aardappelgratin met ansjovis is zeker verleidelijk. Typisch zo’n gerecht voor elke dag!
Aardappelgratin met zwarte olijven en tomaat
Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook deze aardappelgratin eens. Door de toevoeging van zwarte olijven en tomaat voelt dit aardappelgerecht haast wat Italiaans aan.
Indiase Bombay-aardappels
Zoals de naam misschien al doet verwachten zijn deze Indiase Bombay-aardappels bomvol smaak. Serveer de aardappeltjes als bijgerecht bij curry’s of met een spiegelei bij de brunch.
Gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar
Aardappels vullen is altijd een goed idee. Je kan natuurlijk kiezen uit je eigen favoriete ingrediënten of gewoon dit recept stap-voor-stap volgen. De combinatie van gerookte forel en cheddar is in ieder geval goud.
Gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas
Probeer eens wat anders met aardappels. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept voor gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas?
Hasselbackaardappels met taleggio en tijm
Aardappels lijken misschien wat alledaags maar door ze op de juiste manier te serveren worden ze zelfs chique. Wat denk je bijvoorbeeld van deze hasselbackaardappels met taleggio en tijm?
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de aardappels om de 5 mm diep in maar niet helemaal door. Leg eventueel 2 houten lepels tegen de aardappel zodat je hem niet helemaal door kunt snijden.
Meng de aardappels in een grote kom met de tijm, de knoflook, de olijfolie, zout en peper zodat ze met de olie bedekt zijn. Verdeel de aardappels over een braadslee en bak ze 30-35 minuten tot ze zacht zijn. Verdeel de taleggio over de aardappels en bak ze ca. 5 minuten verder. Bestrooi voor het serveren met wat verse tijmblaadjes en sprenkel er wat honing overheen.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amber De Florio
Onze tips
Pittige blaadjes: 5x recepten met rucola
5x overheerlijke chocolademousse recepten
Vegetarische voorgerechten voor kerst: de lekkerste recepten
Herfstsoep: deze soepen wil je vandaag nog maken
Pompoen uit de oven
Aardappelgratin recept: klassiek en variaties
Gepofte aardappel: 7x heerlijke recepten
Andijvie recepten: 5x anders dan stamppot
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.