Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar

Gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Prik de aardappels rondom in met een vork, leg ze op een bakplaat en pof ze 50-60 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Haal ze uit de oven en laat iets afkoelen. Laat de oven aanstaan.

  2. Halveer de aardappels in de lengte. Haal met een lepel voorzichtig het aardappelkruim uit de schil, maar laat een laag van ca. 1 cm dik zitten. Stamp het aardappelkruim met de crème fraîche, ⅔ van de lente-ui, de helft van de kaas, de mosterd en wat zout en peper door elkaar. Schep de vis er voorzichtig doorheen. Vul de aardappels met het mengsel en bestrooi met de rest van de kaas.

  3. Leg de gevulde aardappels op een bakplaat. Bak 15-20 minuten in de oven tot ze goed heet zijn en de kaas gesmolten is. Garneer met de overige lente-ui en serveer.

Per portie: 526 kcal | 49 g koolhydraten | 30 g eiwit | 22 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Megan Davie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)