Recepten met aardappel

Frituren, bakken, koken, stomen, poffen en nog zo veel meer; met aardappels kan alles. Om dat te bewijzen, hebben wij onze favoriete recepten met aardappel verzameld. Je zult zien hoe veelzijdig ‘ie is. Maar pas op: zo komen we nooit van onze geuzennaam aardappeleters af.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week dit soort heerlijke recepten en handige weetjes:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Aardappelpuree

Er gaat weinig boven een smeuïge puree. Deze maak je bij voorkeur van kruimige aardappelen want die vallen eenvoudig uit elkaar wanneer je ze kookt. Klontje boter erbij en stampen maar. Dit is wat ons betreft het perfecte bijgerecht.

> naar het recept: de perfecte aardappelpuree

aardappelpuree

Duitse aardappelsalade

Het is een echte klassieker: de aardappelsalade. De Duitse variant met augurken, peterselie en bieslook is misschien wel het meest bekend. Wanneer je deze eens geprobeerd hebt, begrijp je gelijk waarom.

> naar het recept: Duitse aardappelsalade

Duitse aardappelsalade maken

Geroosterde ovenaardappels

Gun ze wat tijd in de oven, dan trekken de smaken er goed in. In combinatie met de kruidenyoghurt is het een bijgerecht dat je elke dag wel op tafel wil zetten.

> naar het recept: geroosterde ovenaardappels

Geroosterde ovenaardappels

Aardappelsoep met truffel en porcini

Ook in een soep, doen ze het goed. Gebruik je truffelolie? Blijf goed proeven tijdens het bereiden van deze soep, truffelolie overheerst namelijk vrij snel.

> naar het recept: aardappelsoep met truffel en porcini

Aardappelsoep met truffel en porcini

Hasselbackaardappels met taleggio en tijm

Aardappelen lijken misschien wat alledaags maar door ze op de juiste manier te serveren worden ze zelfs chique. Wat denk je bijvoorbeeld van deze hasselbackaardappels met taleggio en tijm? Een gerecht om indruk mee te maken als je het ons vraagt.

> naar het recept: hasselbackaardappels met taleggio en tijm

Hasselback aardappels

Knapperige aardappels met yoghurt

Door piepers in de pan te bakken, worden ze superknapperig. Dat maakt ze heel geschikt om mee in sauzen te dopen, deze groene harissa en yoghurtsaus bijvoorbeeld.

> naar het recept: knapperige aardappels met groene harissa en yoghurt.

Aardappeltortilla met zeekraal

Als je weleens in Valencia of Barcelona bent geweest ken je vast de klassieke Spaanse aardappeltortilla. Geef de klassieker eens een twist door het te maken met zeekraal.

> naar het recept: aardappeltortilla met zeekraal

Aardappeltortilla met zeekraal

Zelf friet maken

Laten we eerlijk zijn: ze goudbruin bakken is stiekem toch wel de lekkerste bereidingswijze. Zeker wanneer je ze zelf maakt!

> naar het recept: zelfgemaakte friet

zelfgemaakte friet

Rozemarijn-aardappelpizza

Weleens van een aardappelpizza gehoord? Waarschijnlijk niet; het is in Nederland relatief onbekend. Een gerecht dat in Nederland nog vrij onbekend is. Zonde, want deze verrassende combinatie is ontzettend lekker. Probeer maar!

> naar het recept: rozemarijn-aardappelpizza

Rozemarijn-aardappelpizza

Gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar

Aardappels vullen is altijd een goed idee. Het is een bereidingswijze die vaak wordt gegeten en dat is eeuwig zonde. Want lekker dat het is! De combinatie van gerookte forel en cheddar is in ieder geval goud.

> naar het recept: gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar

Gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar

Janssons frestelse

Niemand in Zweden weet precies wie die Jansson nu eigenlijk was, maar zijn aardappelgratin met ansjovis is zeker verleidelijk. Typisch zo’n gerecht waar je het hele gezin blij mee maakt!

> naar het recept: Janssons frestelse (Janssons verleiding) 

Janssons frestelse (Janssons verleiding)

Miso-aardappels met kikkererwten en bosui

In dit recept met kikkererwten en bosui krijgen de aardappelen de volle smaak van umami. Dat komt door het lepeltje miso. Heerlijk hartig!

> naar het recept: miso-aardappels met kikkererwten en bosui

Miso-aardappels met kikkererwten en bosui

Gnocchi

Je verwacht het misschien niet; maar je favoriete Italiaanse pasta is ook van aardappelen gemaakt. We zeiden toch dat we zouden laten zien hoe veelzijdig ze zijn?

> naar het recept: gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes.

Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes

Pommes Anna-taartjes

Pommes Anna is een klassiek Frans gerecht bestaande uit gesneden en gelaagde aardappelen gekookt in boter. En ja, dat klinkt net zo lekker als het is! Deze chique taartjes lusten wij elke dag wel.

> naar het recept: pommes Anna-taartjes

Pommes Anna-taartjes

In Guinness-beslag gefrituurde aardappeltjes

De laatste in dit lijstje met aardappel recepten is wat ons betreft een echte winnaar. Want wie wil dit nou niet bij de borrel eten?

> naar het recept:in Guinness-beslag gefrituurde aardappeltjes en groenten met tartaarsaus

In Guinness-beslag gefrituurde aardappeltjes en groenten met tartaarsaus

Lees ook: Van kruimig tot vast: alles over aardappelsoorten