Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Hasselback aardappels

Veel variatie: 15x recepten met aardappel

Advertentie

Weinig ingrediënten zijn zo ontzettend veelzijdig als de aardappel. Je kunt ze omtoveren tot Franse frietjes, verwerken in een stamppot of goudbruin bakken in de oven. Deze heerlijke aardappel recepten laten zien hoeveel variatie er mogelijk is.

Recepten met aardappel

Frituren, bakken, koken, stomen, poffen en nog zo veel meer; met aardappels kan alles. Om dat te bewijzen, hebben wij onze favoriete recepten met aardappel verzameld. Je zult zien hoe veelzijdig ‘ie is. Maar pas op: zo komen we nooit van onze geuzennaam aardappeleters af.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week dit soort heerlijke recepten en handige weetjes:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
aardappelpuree met slagroom

Aardappelpuree met slagroom

Er gaat weinig boven een smeuïge puree. Deze maak je bij voorkeur van kruimige aardappelen want die vallen eenvoudig uit elkaar wanneer je ze kookt. Klontje boter erbij en stampen maar. Dit is wat ons betreft het perfecte bijgerecht.

Naar het recept
Duitse aardappelsalade

Duitse aardappelsalade

Het is een echte klassieker: de aardappelsalade. De Duitse variant met augurken, peterselie en bieslook is misschien wel het meest bekend. Wanneer je deze eens geprobeerd hebt, begrijp je gelijk waarom.

Naar het recept
Geroosterde ovenaardappels

Geroosterde ovenaardappels

Gun ze wat tijd in de oven, dan trekken de smaken er goed in. In combinatie met de kruidenyoghurt is het een bijgerecht dat je elke dag wel op tafel wil zetten.

Naar het recept
Aardappelsoep met truffel en porcini

Aardappelsoep met truffel en porcini

Ook in een soep, doen ze het goed. Gebruik je truffelolie? Blijf goed proeven tijdens het bereiden van deze soep, truffelolie overheerst namelijk vrij snel.

Naar het recept
Hasselback aardappels

Hasselbackaardappels met taleggio en tijm

Aardappelen lijken misschien wat alledaags maar door ze op de juiste manier te serveren worden ze zelfs chique. Wat denk je bijvoorbeeld van deze hasselbackaardappels met taleggio en tijm? Een gerecht om indruk mee te maken als je het ons vraagt.

Naar het recept
Bijgerechten: aardappels met harissa

Aardappels met groene harissa en yoghurt

Door piepers in de pan te bakken, worden ze superknapperig. Dat maakt ze heel geschikt om mee in sauzen te dopen, deze groene harissa en yoghurtsaus bijvoorbeeld.

Naar het recept
Aardappeltortilla met zeekraal

Aardappeltortilla met zeekraal

Als je weleens in Valencia of Barcelona bent geweest ken je vast de klassieke Spaanse aardappeltortilla. Geef de klassieker eens een twist door het te maken met zeekraal.

Naar het recept
zelfgemaakte friet

Zelfgemaakte frietjes

Laten we eerlijk zijn: ze goudbruin bakken is stiekem toch wel de lekkerste bereidingswijze. Zeker wanneer je ze zelf maakt!

Naar het recept
Rozemarijn-aardappelpizza

Rozemarijn-aardappelpizza

Weleens van een aardappelpizza gehoord? Waarschijnlijk niet; het is in Nederland relatief onbekend. Een gerecht dat in Nederland nog vrij onbekend is. Zonde, want deze verrassende combinatie is ontzettend lekker. Probeer maar!

Naar het recept
Gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar

Gevulde aardappel met gerookte forel en cheddar

Aardappels vullen is altijd een goed idee. Het is een bereidingswijze die vaak wordt gegeten en dat is eeuwig zonde. Want lekker dat het is! De combinatie van gerookte forel en cheddar is in ieder geval goud.

Naar het recept
Janssons frestelse (Janssons verleiding)

Janssons frestelse (Janssons verleiding)

Niemand in Zweden weet precies wie die Jansson nu eigenlijk was, maar zijn aardappelgratin met ansjovis is zeker verleidelijk. Typisch zo’n gerecht waar je het hele gezin blij mee maakt!

Naar het recept
Miso-aardappels met kikkererwten en bosui

Miso-aardappels met kikkererwten en bosui

In dit recept met kikkererwten en bosui krijgen de aardappelen de volle smaak van umami. Dat komt door het lepeltje miso. Heerlijk hartig!

Naar het recept
weekmenu Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes

Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes

Je verwacht het misschien niet; maar je favoriete Italiaanse pasta is ook van aardappelen gemaakt. We zeiden toch dat we zouden laten zien hoe veelzijdig ze zijn?

Naar het recept
Pommes Anna-taartjes

Pommes Anna-taartjes

Pommes Anna is een klassiek Frans gerecht bestaande uit gesneden en gelaagde aardappelen gekookt in boter. En ja, dat klinkt net zo lekker als het is! Deze chique taartjes lusten wij elke dag wel.

Naar het recept
In Guinness-beslag gefrituurde aardappeltjes en groenten met tartaarsaus

In Guinness-beslag gefrituurde aardappeltjes en groenten met tartaarsaus

De laatste in dit lijstje met aardappel recepten is wat ons betreft een echte winnaar. Want wie wil dit nou niet bij de borrel eten?

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!