Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Hasselback aardappels

Hasselbackaardappels met taleggio en tijm

  • Gemiddeld

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Aardappelen lijken misschien wat alledaags maar door ze op de juiste manier te serveren worden ze zelfs chique. Wat denk je bijvoorbeeld van deze hasselbackaardappels met taleggio en tijm? Een gerecht om indruk mee te maken als je het ons vraagt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de aardappels om de 5 mm diep in maar niet helemaal door. Leg eventueel 2 houten lepels tegen de aardappel zodat je hem niet helemaal door kunt snijden.

  2. Meng de aardappels in een grote kom met de tijm, de knoflook, de olijfolie, zout en peper zodat ze met de olie bedekt zijn. Verdeel de aardappels over een braadslee en bak ze 30-35 minuten tot ze zacht zijn. Verdeel de taleggio over de aardappels en bak ze ca. 5 minuten verder. Bestrooi voor het serveren met wat verse tijmblaadjes en sprenkel er wat honing overheen.

Per portie: 345 kcal | 42 g koolhydraten | 11 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amber De Florio

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (6 stemmen)

Aardappels koken

Aardappelen koken en bereiden lijkt makkelijk, maar je moet toch net even weten hoe het moet. Want hoelang moet je aardappels koken om ze perfect beetgaar te krijgen? Moet je ze eerst goed schoonmaken en in stukken snijden? En kun je aardappels met uitlopers eten? Moet het water van tevoren eerst koken of juist niet? Kortom, genoeg om te leren over de beste manier van je aardappels koken. Lees snel verder om daarachter te komen!

Hoelang aardappels koken?

Misschien wel de belangrijkste vraag, want op deze manier hebben ze de perfecte gaarheid voor het verder bereiden van je aardappels. Voor een perfecte gaarheid kook je vastkokende aardappels 20 minuten in kokend water. Kruimige aardappels zijn net wat sneller gaar. Die kook je in een 15 tot 20 minuten beetgaar.