In Guinness-beslag gefrituurde aardappeltjes en groenten met tartaarsaus
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
2 minuten wachttijd2 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Kook de hele aardappels in water met wat zout in ca. 15 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappels in partjes. Roer voor de tartaarsaus alle ingrediënten door elkaar in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
Roer voor het beslag het ei los met een flinke snuf zout en het currypoeder. Voeg de bloem toe en roer zo goed mogelijk glad. Schenk geleidelijk al roerend het bier erbij tot er een beslag ontstaat maar roer niet langer dan nodig; er mogen nog wat klontjes in zitten. Laat het beslag ca. 10 minuten rusten. Vul een ruime, stevige pan met een laag olie (8-10 cm) en verhit tot ca. 170°C.
Wentel de aardappelpartjes en de groenten in het beslag, laat kort uitlekken en frituur in porties goudbruin en krokant in de hete olie.
Schep voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de tartaarsaus.