Bereiding

Gun de aardappel wat tijd in de oven, dan trekken de smaken er goed in.

  1. Schil de aardappels, was ze en kook ze in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C).
  2. Verhit een ruime braadslee in de oven en smelt er de boter in. Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Schep de aardappels in de braadslee, bestrooi ze met zout en peper en schud ze om. Rooster de aardappels in ca. 30 minuten licht goudbruin in de oven.
  3. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Was de rozemarijn, schud hem goed droog en ris de naaldjes van de takjes. Was de salie, schud hem goed droog, pluk de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes grof. Meng de tijm, de rozemarijn, de salie en de ongepelde knolookteentjes met 1 el olijfolie en de rodewijnazijn.
  4. Neem de aardappels uit de oven en druk ze met bijvoorbeeld een spatel een beetje plat. Verdeel het kruidenmengsel over de aardappels. Rooster de aardappels nog ca. 30-40 minuten in de oven.
  5. Neem de aardappels uit de oven en schep ze op een schaal. Druk de knoflook uit de schil en roer hem door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper en schenk er 1 el olijfolie overheen. Serveer de aardappels met de yoghurtdip.

Per portie: ca. 372 kcal
7 g eiwit | 19 g vet | 42 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raaij Foodstyling en receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren