Rozemarijn-aardappelpizza
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng in een kom de bloem met de gist, het zout, een snufje suiker en 150 ml water kort door elkaar tot een vrij dun deeg. Zet de kom afgedekt ca. 2 uur op een warme plek tot het deeg zich in volume heeft verdubbeld.
Schil de aardappels en schaaf ze in dunne plakjes. Pel en snipper de ui. Meng de aardappel en de ui met 4 el olijfolie.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 260°C / hetelucht: 240°C). Vet 2 bakplaten in met olie. Verdeel het deeg in tweeën. Spreid elke deeghelft met de vingers op een bakplaat uit tot de bakplaat is bekleed met deeg (dit mag onregelmatig zijn). Verdeel de aardappel eroverheen. Bestrooi met zeezout. Ris de rozemarijn van de takjes en strooi over de pizza’s. Bak de pizza’s na elkaar in 18-20 minuten goudbruin in de oven.