Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Janssons frestelse (Janssons verleiding)

Janssons frestelse (Janssons verleiding)

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet een ovenschaal (20x30cm) in met boter en verdeel er de aardappels, de ui en de ansjovis in lagen overheen; begin en eindig met een laag aardappel. Giet de room eroverheen en verdeel er wat kleine klontjes boter over. Bestrooi met het broodkruim en maal er wat zwarte peper overheen – voeg geen zout toe omdat de ansjovis al zout genoeg is. Dek de schaal af met aluminium folie en bak het geheel 20 minuten in de oven. Neem het aluminiumfolie eraf en bak nog 25-35 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de aardappels gaar. Serveer met stokbrood en een salade of geroosterde groene groenten.

Per portie: 452 kcal | 29 g koolhydraten | 9 g eiwit | 33 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto's: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 / 5.0 (7 stemmen)