Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Pommes Anna-taartjes

Pommes Anna-taartjes

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken op elk vel 3 cirkels van 12 cm Ø. Draai het bakpapier om.

  2. Snijd de aardappels met een scherp mes in dunne plakjes van 2-3 mm of gebruik een mandoline. Leg de plakjes 20-30 minuten in een kom met koud water. Ververs halverwege het water om het zetmeel te verwijderen.

  3. Smelt intussen de boter op laag vuur in een kleine pan. Voeg wanneer de boter begint te bruisen de knoflook en de rozepeperkorrels toe. Bak ca. 1 minuut en zet het vuur uit. Laat een beetje afkoelen.

  4. Giet de plakjes aardappel af, laat ze heel goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Bedek de cirkels op het bakpapier waaiervormig met een laag aardappelplakjes. Bestrooi met zout en peper en bestrijk rijkelijk met de boter. Herhaal met steeds kleinere cirkels van aardappelplakjes, zodat je piramides krijgt. Zet de taartjes eventueel
    in de koelkast om later te bakken.

  5. Bestrooi de taartjes met wat extra rozepeperkorrels als garnering en bak ze ca. 45 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn en zacht zijn als je er met een mes in prikt.

Per portie: 235 kcal | 24 g koolhydraten | 3 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Adam Bush Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Morag Farquhar

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)