Miso-aardappels met kikkererwten en bosui
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels beetgaar in water met wat zout. Snijd intussen de bosuitjes in stukken van 5 cm en snijd deze weer in dunne reepjes. Doe de bosuireepjes in een kom met ijswater zodat ze mooi opkrullen.
Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen. Verhit in een ruime pan 2 el olie en fruit er de tomatenpuree en de korianderzaadjes in. Voeg de bouillon, de kikkererwten en de aardappels toe en verwarm het geheel goed door. Roer de miso los met 3 el warm water. Meng de spinazie door de aardappels en laat kort slinken.
Laat de bosui uitlekken en bedruip met het limoensap en 1 tl olie. Meng de limoenschil en de rode peper met de bosui. Roer het misomengsel door het aardappelmengsel. Neem van het vuur en verdeel over diepe borden. Verdeel er de bosuisalade overheen. Bestrooi met sesamzaadjes.