Duitse aardappelsalade
Eenvoudig4 personen15 minuten bereiden
Welmoed Bezoen: "De eerste salade waar ik verliefd op werd én de enige die ik regelmatig kant-en-klare at. Het is mijn go-to picknicksalade. Fris, hartig en vullend."
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappels (geschild en in plakjes)
- 500 ml groentebouillon
- 1 el dijonmosterd
- 1 el wittewijnazijn
- 150 ml volle yoghurt
- 150 ml mayonaise
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- 5 zure augurken (in kleine blokjes)
- 2 el krulpeterselie (fijngesneden)
- 15 g bieslook (fijngesneden)
- zout en peper
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Meng de aardappelplakjes en de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Kook de aardappels in 10 minuten gaar.
- Meng ondertussen de dijonmosterd, wittewijnazijn, yoghurt en mayonaise in een grote kom. Voeg de sjalotten, augurken, bladpeterselie en bieslook toe en meng goed.
- Giet de aardappels af en roer ze, wanneer ze nog warm zijn, door de dressing. Laat daarna volledig afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.

Uit het boek:
Saladebijbel