Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Duitse aardappelsalade

Duitse aardappelsalade

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Welmoed Bezoen: "De eerste salade waar ik verliefd op werd én de enige die ik regelmatig kant-en-klaar at. Deze Duitse aardappelsalade is mijn go-to picknicksalade. Fris, hartig en vullend."

Bereiding

  1. Meng de aardappelplakjes en de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Kook de aardappels in 10 minuten gaar.

  2. Meng ondertussen de dijonmosterd, wittewijnazijn, yoghurt en mayonaise in een grote kom. Voeg de sjalotten, augurken, bladpeterselie en bieslook toe en meng goed.

  3. Giet de aardappels af en roer ze, wanneer ze nog warm zijn, door de dressing. Laat daarna volledig afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (55 stemmen)
Uit het boek

Saladebijbel

€ 34,99
Saladebijbel