Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Aardappelgratin met zwarte olijven en tomaat

Aardappelgratin met zwarte olijven en tomaat

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Doe de aardappelschijfjes met de knoflook, wat zout en de room in een ruime pan met dikke bodem. Breng rustig aan de kook en roer regelmatig over de bodem. Kook de aardappelschijfjes rustig beetgaar in de room, maar stop op tijd, ze moeten wel heel blijven. Roer de maizena los met 1 el koud water. Roer wat van het maizenamengsel door de kokende room om hem wat dikker te maken.

  2. 2 Meng de olijven, de tomaten en de oreganoblaadjes door het aardappelmengsel en breng op smaak met zout en peper. Schep het geheel in een ovenschaal en strooi er de parmezaan overheen. Bak ca. 30 minuten in de oven op 160 graden tot de bovenkant mooi gegratineerd is. Lekker bij de kerstkalkoen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)