Bereiding

Probeer eens wat anders met aardappels. Wat dacht je van dit recept voor gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas? Je kunt de aardappels ook snel in de magnetron poffen. Prik de aardappels in en leg ze op een bord in de magnetron. Ca. 10 minuten op de hoogste stand. Draai ze daarbij af en toe om.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Prik de aardappels rondom in met een vork. Bak ze ca. 1 uur in de oven. Draai ze daarbij af en toe om. Bak ondertussen de prei in een klontje boter met een snufje zout tot hij zacht is.
  2. Snijd de aardappels doormidden en hol ze in het midden goed uit. Voeg het uitgeschepte vruchtvlees van de aardappels toe aan de pan met de prei. Voeg de room, zout en peper toe en prak fijn. Roer de blauwe kaas erdoorheen.
  3. Vul de aardappels met de vulling en bak ze nog 15-20 minuten in de oven goudbruin tot de kaas bubbelt.

Per portie: ca. 435 kcal 14 g eiwit 26 g vet 34 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media