Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas

Gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Prik de aardappels rondom in met een vork. Bak ze ca. 1 uur in de oven. Draai ze daarbij af en toe om. Bak ondertussen de prei in een klontje boter met een snufje zout tot hij zacht is.

  2. Snijd de aardappels doormidden en hol ze in het midden goed uit. Voeg het uitgeschepte vruchtvlees van de aardappels toe aan de pan met de prei. Voeg de room, zout en peper toe en prak fijn. Roer de blauwe kaas erdoorheen.

  3. Vul de aardappels met de vulling en bak ze nog 15-20 minuten in de oven goudbruin tot de kaas bubbelt.

Per portie: 435 kcal | 34 g koolhydraten | 14 g eiwit | 26 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)