Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Aardappels bakken tips

Knapperig gebakken aardappels

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Knapperig van buiten, zacht van binnen; zo horen de perfecte aardappels te zijn. Met dit recept worden de aardappels voortaan jouw star of the dish.

Bereiding

  1. Doe de aardappels in een pan met ruim gezouten water. Zet het deksel op de pan en breng het water langzaam aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 8 minuten doorkoken tot de randjes van de aardappel zacht beginnen te worden. Giet de aardappels af in een zeef en schud de zeef om de randjes van de aardappel wat te kneuzen. Breng de aardappels op smaak met zout en peper en laat ze op een schaal volledig afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 180°C). Verdeel het vet over een bakplaat en zet de bakplaat ca. 20 minuten in de oven om het vet te verhitten. Haal de bakplaat uit de
    oven (maar laat de oven aanstaan) en zet de plaat op het fornuis op middelhoog vuur. Voeg de aardappels voorzichtig toe (pas op, het vet kan spatten) en meng ze goed door het vet.

  3. Zet de bakplaat terug in de oven en bak de aardappels ca. 40 minuten. Draai de aardappels om en bak nog 20-30 minuten verder tot ze goed goudbruin en heel knapperig zijn. Laat de  aardappels uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zeezout en serveer.

Per portie: 444 kcal | 56 g koolhydraten | 6 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Adam Bush Fotografie: Alex Luck Styling: Morag Farquhar

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)