Bereiding

  1. Doe de aardappels in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook 7-8 minuten tot je er makkelijk met het puntje van een mes in kunt prikken maar de aardappels nog stevig zijn. Giet af en laat droogstomen. Verhit intussen de boter en 1 el olie in een pan en fruit er de sjalot in ca. 5 minuten zacht in. Voeg de aardappels toe en bak ca. 15 minuten verder tot ze rondom goudbruin en knapperig zijn.
  2. Klop intussen voor de hollandaisesaus de dooiers met de maizena glad. Voeg 100 ml slagroom, de azijn en flink wat zout en peper toe. Schenk het mengsel in een kleine pan en verhit al kloppend heel langzaam tot het indikt tot een mooie, gladde saus. Voeg nog een scheutje room toe als de saus te dik wordt of begint te klonteren. Breng eventueel op smaak met meer zout, peper en/of azijn.
  3. Zet de grillfunctie van de oven aan. Verhit een scheutje olie in een zware, gietijzeren koekenpan (een skillet). Voeg de spinazie toe, bestrooi met zout en peper en laat hem slinken. Verdeel de spinazie gelijkmatig over de pan en leg de visfilets erbovenop. Verdeel de hollandaisesaus over de vis en zet de pan ca. 10 minuten onder de grill tot de vis gaar is en de saus begint te karamelliseren.
  4. Bestrooi de aardappels met de kappertjes, dille en geraspte citroenschil. Serveer met de vis en spinazie. Geef er de citroenpartjes bij om over de vis uit te knijpen.

Per portie: ca. 363 kcal
19 g eiwit | 22 g vet | 21 g koolhydraten

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Foto’s: Tom Regester Foodstyling: Katy Greenwood Styling: Sarah Birks

Tips
Voeg wat fijngehakte, verse dragon toe aan de hollandaisesaus om hem om te toveren in de klassieke bearnaisesaus. Ook lekker bij een steak.

Voeg wat fijngeraspte grapefruitschil toe aan de hollandaisesaus voor een lekker frisse maltaisesaus die perfect matcht met de
witvis.