Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Steak met cajun-aardappels en rode coleslaw

Steak met cajun-aardappels en rode coleslaw

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de coleslaw

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Breng een pan met water aan de kook en kook daarin de aardappels 5 minuten. Giet af en laat de aardappels enkele minuten uitstomen in een vergiet. Meng de aardappels met de cajunkruiden, 1 el olie en een snufje zout. Verdeel over een bakplaat en rooster 25-30 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep halverwege om.

  2. Meng voor de coleslaw alle ingrediënten in een kom en laat staan tot gebruik.

  3. Wrijf het vlees rondom in met 1 el olie en bestrooi met7 zout en peper. Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur tot zeer heet. Leg het vlees in de pan en bak 2 minuten aan één kant. Draai het vlees om en bak 3 minuten aan de andere kant. Leg het vlees op een houten plank, dek losjes af met aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.

  4. Snijd het vlees in plakken en serveer met de aardappels en de coleslaw. Garneer met de koriander.

Per portie: 802 kcal | 40 g koolhydraten | 47 g eiwit | 50 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur & foodstyling: Esther Clark Foto’s: Faith Mason Styling: Sarah Birks

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)