
Een zak aardappels in huis? Tijd om er wat mee te maken! Eigenlijk passen aardappels overal wel bij en aan lekkere recepten is er dan ook geen gebrek. Maar hoe kun je aardappels ook alweer het beste bereiden? Wij leggen het je uit, van aardappels koken tot aan de lekkerste recepten!
Lees verder na de advertentie
Aardappels koken
Aardappelen koken en bereiden lijkt makkelijk, maar je moet toch net even weten hoe het moet. Want hoelang moet je aardappels koken om ze perfect beetgaar te krijgen? Moet je ze eerst goed schoonmaken en in stukken snijden? En kun je aardappels met uitlopers eten? Moet het water van tevoren eerst koken of juist niet? Kortom, genoeg om te leren over de beste manier van je aardappels koken. Lees snel verder om daarachter te komen!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Hoelang moeten aardappels koken?
Misschien wel de belangrijkste vraag, want op deze manier hebben ze de perfecte gaarheid voor het verder bereiden van je aardappels. Voor een perfecte gaarheid kook je vastkokende aardappels 20 minuten in kokend water. Kruimige aardappels zijn net wat sneller gaar. Die kook je in een 15 tot 20 minuten beetgaar.
Hoe kook je aardappelen?
Laten we aan de slag gaan! Wij vertellen je stap voor stap hoe jij het beste je aardappels kunt koken.
- Vul een kookpan met water. Voeg hier een snufje zout aan toe en breng aan de kook.
- Maak in de tussentijd je aardappels schoon: was ze onder stromend water en verwijder de schil met een dunschiller. Dit is geen must; de schil is in principe gewoon eetbaar.
- Snijd de aardappels vervolgens in de gewenste grootte en voeg toe aan het kokende water in de pan. Laat ze vervolgens ca. 20 minuten koken, afhankelijk of ze vastkokend of kruimig zijn.
Wil je zeker weten dat ze gaar zijn? Prik er dan met een mes of vork in. Wanneer dit geen moeite kost, zijn ze goed gaar.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Recepten met aardappels
Nu je weet hoe je de aardappels perfect kunt garen, is het tijd om er een heerlijk gerecht mee te maken.

Aardappels met groene harissa en yoghurt
Door piepers in de pan te bakken, worden ze superknapperig. Dat maakt ze heel geschikt om mee in sauzen te dopen, deze groene harissa en yoghurtsaus bijvoorbeeld.
Onze tips

15+ zoete aardappel recepten voor elke gelegenheid

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven

3x zoete aardappel stamppot: de lekkerste recepten

6x de lekkerste puree met of zonder aardappel

Zuid-Amerikaanse klassieker: dit moet je weten over ceviche

Wat is maple syrup en wat kun je ermee?

Spaanse sangria maken: tips & recepten

Spinazie koken: zo doe je dat

Zo houd je fruitvliegjes weg uit je keuken: 10 slimme tips

De marinadehack die iedere BBQ-liefhebber moet kennen

Waarom jouw kip van de BBQ altijd droog is (en hoe je het oplost)

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.