Lees verder onder de advertentie
Wanneer het buiten weer koud wordt is het hoog tijd om binnen op te warmen met soepen, stoofschotels en niet te vergeten: stamppot! Traditioneel stamp je hiervoor ‘gewone’ kruimige aardappelen tot puree, maar wist je dat je dit ook super lekker kunt maken met zoete aardappel? Hier vind je drie recepten.
Lees verder onder de advertentie
Zoete aardappel stamppot
Een van de meest Hollandse gerechten is misschien wel stamppot. Gestampte aardappels, groente naar keuze en spekjes of een stukje (vega)worst. Maar het is ook super lekker om deze te maken met zoete aardappel in plaats van een gewone aardappel. Dan is het natuurlijk wel handig om even te weten wat de verschillen zijn tussen een gewone aardappel en een zoete aardappel.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten zoete aardappel stamppot
Met deze drie recepten zet je drie lekkere variaties op tafel. Je kunt natuurlijk zoveel variëren als je zin in hebt!
Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en speklapjes
De meest traditionele stamppot is misschien wel die met boerenkool. Ben je daar wel eens op uitgekeken? Maak hem dan ook eens een keer met zoete aardappel voor een leuke twist!
Zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel
Het zoete van de zoete aardappel combineert heel lekker met een zuurtje, van zuurkool bijvoorbeeld. Knapperige noten en gebakken appeltjes maken het helemaal af.
Gepofte zoete aardappel met bonen
Wist je dat je door de aardappels te poffen je ze eenvoudiger kunt prakken? Met een bonenstoof erover maak je er een Mexicaans ‘stamppotje’ van. Wie kan dat nou weerstaan? Mmm….
Onze tips
7x stamppotrecepten met een twist
15+ zoete aardappel recepten voor elke gelegenheid
15x heerlijke recepten met aardappel
Stoofpotje: 15x heerlijke recepten
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?
Lees verder onder de advertentie