Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
boerenkoolstamppot

3x zoete aardappel stamppot: de lekkerste recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het is herfst en hoog tijd voor soepen, stoofschotels en niet te vergeten: stamppot! Traditioneel stamp je hiervoor 'gewone' kruimige aardappelen tot tot puree, maar ook zoete aardappel stamppot is harstikke lekker. Hier vind je drie recepten.

Zoete aardappel stamppot

Een van de meest Hollandse gerechten is misschien wel stamppot. Gestampte aardappels, groente naar keuze en spekjes of een stukje (vega)worst. Wist je dat stamppot met zoete aardappel ook ontzettend lekker is? Met deze drie recepten zet je drie lekkere variaties op tafel.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Zoete-aardappelstamppot

Zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel

Het zoete van de zoete aardappel combineert heel lekker met een zuurtje, van zuurkool bijvoorbeeld. Knapperige noten en gebakken appeltjes maken het helemaal af.

Naar het recept
boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en speklapjes

De meest traditionele stamppot is misschien wel die met boerenkool. Ben je daar wel eens op uitgekeken? Maak hem dan ook eens een keer met zoete aardappel voor een leuke twist!

Naar het recept
gepofte zoete aardappel met bonen

Gepofte zoete aardappel met bonen

Wist je dat je door de aardappels te poffen je ze eenvoudiger kunt prakken? Met een bonenstoof erover maak je er een Mexicaans ‘stamppotje’ van. Wie kan dat nou weerstaan? Mmm….

Naar het recept

Wil je nóg meer stamppot inspiratie? Lees dan ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!