Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Zoete-aardappelstamppot

Zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de gebakken appel

Hollandse pot maar dan net even wat anders. Probeer deze stamppot met zuurkool, appel en zoete aardappel eens. In dit gerecht zijn de zoete tonen en het zuurtje perfect in evenwicht.

Bereiding

  1. 1. Doe de kruimige aardappels in een pan met koud water en ½ tl zout en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten de zoete aardappel toe en breng opnieuw aan de kook. Kook ca. 10 minuten verder tot alle aardappels gaar zijn. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappels met de crème fraîche en de boter tot een grove puree. Breng de puree op smaak met het kaneelpoeder, de chilivlokken en zout en peper.

  2. 2. Meng voor de gebakken appel het citroensap door de appel. Verhit de boter in een koekenpan en bak er de appel in tot hij zacht begint te worden. Schenk de honing erbij en bak de appel verder tot hij lichtbruin en gekaramelliseerd is. Haal de appel uit de pan en houd apart op een bord.

  3. 3. Voeg een scheutje olie toe aan de koekenpan en fruit er de rode ui ca. 5 minuten in. Voeg het venkelzaad, de tijm, het knoflookpoeder en de

  4. 4. Stamp het zuurkoolmengsel door de aardappel puree en verwarm de stamppot op laag vuur. Serveer de stamppot met de gebakken appel en bestrooi royaal met de geroosterde noten.

Per portie: 561 kcal | 62 g koolhydraten | 8 g eiwit | 29 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (12 stemmen)