Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
gepofte zoete aardappel met bonen

Gepofte zoete aardappel met bonen

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de aardappels op een bakplaat en bak ze ca. 1 uur in de oven tot ze zacht zijn.

  2. Fruit de ui in de olijfolie tot hij zacht is. Voeg de azijn, 1 ⁄2 tl paprikapoeder en de tomatenblokjes toe. Stoof het geheel tot het wat ingedikt is. Voeg de bonen toe en stoof nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Halveer de aardappels en prak het vruchtvlees in de schil met een vork. Verdeel de bonen over de geprakte aardappels. Maak af met de zure room en wat gerooktepaprikapoeder.

Per portie: 429 kcal | 60 g koolhydraten | 7 g eiwit | 15 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Tony Briscoe Receptuur: Janine Ratcliffe Styling: Rob Merrett Foodstyling: Emily Kydd

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)