Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
uienstoof met bier

Stoofpotje: 15x heerlijke recepten

Advertentie

Een gure dag waarop je liever binnen blijft? Zet een braadpan op het fornuis en vul je huis met de geur van deze heerlijke stoofpotjes. Kun je niet wachten? Bekijk de recepten maar snel!

Stoofpotje

Wanneer het buiten kouder wordt, verwarmen wij ons graag aan lekker eten. Denk aan soep en stamppot maar ook stoofgerechten. Daarom hebben wij onze favoriete stoofpotjes recepten verzameld voor iedereen die wel een oppepper kan gebruiken. Wat denk jij bijvoorbeeld van een Belgische stoof met bier of een winters stoofpotje met vis?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Stoofpotjes recepten

Een lijstje maken met onze favoriete stoofpotjes recepten was knap lastig want door de jaren heen hebben we heel wat recepten voor je gemaakt. Van klassieke stoofgerechten uit grootmoeders tijd tot aan wereldse stoofgerechten van Korea tot aan Brazilië. Benieuwd naar deze stoofpotjes recepten? Hier vind je ze allemaal op een rij:

oma's hachee

Oma’s hachee met gekookte aardappelen

Hacheevlees is zo’n typisch gerecht wat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Deze stoofpot is naar het recept van oma. Serveer ‘m zoals zij dat doet: met gekookte aardappels.

Naar het recept
Pastinaken met miso, gember en sesam

Pastinaken met miso, gember en sesam

Dat je met groente ook heel goed kunt stoven, bewijst dit heerlijke stoofpotjes recept met miso, gember en sesam. Dankzij deze toevoegingen krijg je een super smaakvol gerecht en net weer even anders dan je gewend bent.

Naar het recept
Spruitjes met kip, sjalotten, bokbier en mosterd

Spruitjes met kip, sjalotten, bokbier en mosterd

Tijd voor spruitjes! Maar dan net even anders. In combinatie met het bokbier en de mosterd, creëer je een super smaakvol gerecht. Voeg de kip eraan toe en je bent klaar. Smullen maar!

Naar het recept
Paddenstoelenragout in bladerdeegbakjes

Paddenstoelenragout in bladerdeegbakjes

Er is weinig traditioneler dan een pasteitje bestaande uit een bladerdeegbakje en ragout. Al kun je de ragout natuurlijk ook los eten, het is wel zo feestelijk om het te serveren in een bladerdeegbakje. Je koopt deze kant-en-klaar in de winkel, maar zelf maken is veel lekkerder!

Naar het recept
jigae Koreaanse stoof

Jjigae (Koreaanse stoof met kimchi en tofu)

Jjigae is een traditionele Koreaanse stoof die bestaat in een heleboel vormen. Deze vegetarische versie is gemaakt met kimchi en tofu en op smaak gebracht met gochujang.

Naar het recept
weekmenu italiaanse visstoof cacciucco

Cacciucco – Toscaanse visstoof

Stufato di pesce, oftewel ‘visstoof’, heeft een belangrijke plek in de Italiaanse keuken. Cacciucco (spreek uit als ‘katsjoekko’) is een populaire variant uit Livorno, een grote havenstad aan de westelijke kant van Toscane. Sommige Italianen leggen eerst wat brood op het bord en serveren daar de stoof overheen, zodat het brood zich volzuigt met de heerlijke sappen.

Naar het recept
Varkenswangetjes met prei in mosterdsaus

Varkenswangetjes met prei in mosterdsaus

Wist je dat wangen tot de malste stukken vlees behoren? Varkenswangetjes zitten boordevol smaak en zijn, na het stoven, zacht als boter. Heerlijk in combinatie met prei en mosterdsaus.

Naar het recept
Paddenstoelen bourguignon

Paddenstoelen bourguignon

Serveer deze net wat andere bouruignon met knapperig brood, zodat je deze lekker in de saus kunt dippen. Geloof ons, die pan lepel je met liefde helemaal leeg.

Naar het recept
Fabada spaanse bonenstoof

Fabada asturiana (Spaanse bonenstoof met spek)

Deze Spaanse stoof is supersimpel maar superlekker. Je maakt ‘m met grote witte bonen, spek, worst en uien. Tip: liefhebbers kunnen ook nog bloedworst bij deze bonen serveren. Gebruik dan wat minder chorizo, bak de bloedworst op het laatst en serveer op de bonen.

Naar het recept

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
zuurkool met witte wijn, appel en laurier

Zuurkool met witte wijn, appeltjes en laurier

Niemand maakt zuurkool lekkerder dan oma, dat beseffen wij maar al te goed. Maar met dit recept met witte wijn, appeltjes en laurier kun je gerust een kansje wagen.

Naar het recept
Belgische bonenstoof met bier en croutons

Belgische bonenstoof met bier en croutons

Onze zuiderburen weten wel raad met peulvruchten. Een extra biertje opentrekken om on the side te drinken bij dit heerlijke winterse stoofpotje is uiteraard toegestaan! Maar zonder kan natuurlijk ook.

Naar het recept
Italiaanse Lamsstoof olijven en krieltjes 03

Lamsstoof met olijven, rozemarijn en ingelegde citroen

Deze rijke, uitgesproken lamsstoof is als je het ons vraagt hét perfecte gerecht voor een relaxte zondag. Drink er een lekker wijntje bij om het feest compleet te maken.

Naar het recept
uienstoof met bier

Uienstoof met bier en tijm

Dit fantastische winterse stoofpotje is heerlijk vegetarisch comfortfood. Geef er een frisse salade bij om het compleet te maken.

Naar het recept
Gehaktballenstoof

Gehaktballenstoof met korianderchutney

De gehaktbal is een echte allemansvriend. Deze licht pittige versie met harissa en korianderchutney is net wat anders dan de bal in jus van jouw moeder maar net zo comforting.

Naar het recept
Cover voor

Gestoofde vis met venkel en kikkererwten

Let’s go slow! Het grote voordeel van dit recept is dat jij slechts tien minuten bezig bent met deze gestoofde vis met venkel en kikkererwten. Daarna laat je slowcooker de rest doen. Tot slot is het voetjes omhoog en genieten van je lievelingsfilm!

Naar het recept

Ons favoriete stoofpotjes recept:

Foodies favoriet
oma's hachee

Oma’s hachee met gekookte aardappelen

Hacheevlees is zo’n typisch gerecht wat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Deze stoofpot is naar het recept van oma. Serveer ‘m zoals zij dat doet: met gekookte aardappels.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 kg riblappen (of sukade)
  • zout en peper
  • 50 g bloem
  • 3 el boter
  • 4 uien
  • 5 laurierblaadjes
  • 10 kruidnagels
  • 1 tl foelie
  • 1 el peperkorrels
  • 500 ml runderbouillon
  • 150 g ontbijtkoek (verkruimeld)
  • 2 el appelstroop
  • 2 el azijn
  • kruimige aardappels (om te serveren)
  • 0,5 bosje bieslook (fijngesneden)

Bereiding

  1. Snijd voor de hachee het vlees in blokjes, bestrooi met zout en peper en wentel in de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak er het vlees, eventueel in porties rondom goudbruin in.

  2. Pel intussen de uien en snijd ze in partjes. Schep het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak de uien op middelhoog vuur ca. 10 minuten tot ze lichtbruin kleuren.

  3. Voeg het vlees, de specerijen, de bouillon, de ontbijtkoek en de appelstroop en de azijn toe. Leg het deksel op de pan en stoof op laag vuur in ca. 3,5 uur gaar.

  4. Serveer met gekookte kruimige aardappels en wat verse bieslook.

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!