Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Spruitjes met kip, sjalotten, bokbier en mosterd

Spruitjes met kip, sjalotten, bokbier en mosterd

In samenwerking met Tefal.
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Tijd voor spruitjes! Maar dan net even anders. In combinatie met het bokbier en de mosterd, creëer je een super smaakvol gerecht. Voeg de kip eraan toe en je bent klaar. Smullen maar!

Bereiding

  1. Verhit de boter en de olie in een stoofpan en bak de spekblokjes er goudbruin in. Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze op hoog vuur aan beide zijden goudbruin. Voeg de sjalotten toe en fruit ca. 5 minuten mee. Bestrooi het geheel met de bloem, voeg de tijm en alle mosterd toe en roer goed door. Blus af met het bier en breng aan de kook.

  2. Zet het vuur laag en stoof de kip in ca. 30 minuten gaar. Voeg de spruitjes toe en stoof nog ca. 15 minuten, tot de spruitjes zacht zijn. Serveer eventueel met extra mosterd en romige aardappelpuree en bestrooi met tijmblaadjes.

Per portie: 452 kcal | 12 g koolhydraten | 26 g eiwit | 32 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Spruitjes bereiden

Veel mensen lusten geen spruitjes omdat ze de groenten alleen te ver doorgekookt kennen. Maar wist je dat je veel meer met spruitjes kan? Roerbakken, stoven en stomen bijvoorbeeld! Hierdoor krijgen ze net een andere smaak en worden de spruiten minder bitter.

Hiervoor kan je dezelfde kooktijd van circa tien minuten tot een kwartier aanhouden; houd de spruiten wel goed in de gaten. Wil je weten of ze gaar zijn? Prik er dan met een vork in.