Spruitjes met kip, sjalotten, bokbier en mosterd
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de boter en de olie in een stoofpan en bak de spekblokjes er goudbruin in. Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze op hoog vuur aan beide zijden goudbruin. Voeg de sjalotten toe en fruit ca. 5 minuten mee. Bestrooi het geheel met de bloem, voeg de tijm en alle mosterd toe en roer goed door. Blus af met het bier en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en stoof de kip in ca. 30 minuten gaar. Voeg de spruitjes toe en stoof nog ca. 15 minuten, tot de spruitjes zacht zijn. Serveer eventueel met extra mosterd en romige aardappelpuree en bestrooi met tijmblaadjes.
Spruitjes bereiden
Veel mensen lusten geen spruitjes omdat ze de groenten alleen te ver doorgekookt kennen. Maar wist je dat je veel meer met spruitjes kan? Roerbakken, stoven en stomen bijvoorbeeld! Hierdoor krijgen ze net een andere smaak en worden de spruiten minder bitter.
Hiervoor kan je dezelfde kooktijd van circa tien minuten tot een kwartier aanhouden; houd de spruiten wel goed in de gaten. Wil je weten of ze gaar zijn? Prik er dan met een vork in.