Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
jigae Koreaanse stoof

Jjigae (Koreaanse stoof met kimchi en tofu)

In samenwerking met Tefal
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Jjigae is een traditionele Koreaanse stoof die bestaat in een heleboel vormen. Deze vegetarische versie is gemaakt met kimchi en tofu en op smaak gebracht met gochujang.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Jjigae is een traditionele Koreaanse stoof die bestaat in een heleboel vormen. Deze vegetarische versie is gemaakt met kimchi en tofu en op smaak gebracht met gochujang.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 3 minuten in. Voeg de kimchi toe en bak ca. 2 minuten verder. Voeg de suiker, de chilivlokken en de gochujang toe en meng alles goed door elkaar.

  2. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel rustig aan de kook. Laat afgedekt ca. 20 minuten rustig stoven. Leg de plakken tofu boven op het stoofgerecht, leg het deksel weer op de pan en verwarm nog 10 minuten door. Druppel er voor het serveren wat sesamolie overheen en bestrooi met koriander en sesamzaadjes.

Per portie: 222 kcal | 13 g koolhydraten | 8 g eiwit | 13 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (15 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!