Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Stoofpot van wild zwijn en bier

Stoofpot van wild zwijn en bier

  • Gemiddeld

  • ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Een bourgondische stoofpot uit de Belgische keuken met wildzwijnpoulet en abdijbier. Lekker met bijvoorbeeld dikke Belgische frieten. Zet jij deze stoofpot met wild zwijn en bier op tafel binnenkort?
Tip
Deze stoofpot van wild zwijn is éxtra lekker met zelfgemaakte friet.

Bereiding

  1. Meng de poulet met de bloem en bestrooi met zout en peper. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak er het vlees eventueel portiegewijs rondom goudbruin in. Schil de wortel en snijd hem in stukken. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel en snipper de knoflook.

  2. Neem het vlees uit de pan en bak de wortel, de ui, de knoflook en de spekblokjes ca. 5 minuten in het bakvet. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de jeneverbessen en de tijm toe en bak ca. 1 minuut mee.

  3. Doe het vlees weer in de pan en giet het bier erbij. Voeg het bouillonblokje toe en vul eventueel aan met water tot het vlees net onder staat. Dek de pan af met een deksel en stoof het vlees in ca. 2 uur en 30 minuten op laag vuur gaar.

  4. Serveer de stoofpot van wild zwijn met frieten of brood.

Per portie: 444 kcal | 12 g koolhydraten | 33 g eiwit | 27 g vet

Foto: Stephan van Raay

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (13 stemmen)