Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Paddenstoelen bourguignon

Paddenstoelen bourguignon

In samenwerking met Mutti.
  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor erbij

Serveer deze net wat andere bouruignon met knapperig brood, zodat je deze lekker in de saus kunt dippen. Geloof ons, die pan lepel je met liefde helemaal leeg.

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de boter toe en roer erdoorheen. Neem uit de pan, breng op smaak met zout en peper en houd apart.

  2. Bak in dezelfde pan de uitjes en de wortel op middelhoog vuur ca. 5 minuten. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak ca. 1 minuut mee. Blus af met de port en laat inkoken.

  3. Doe de gepelde tomaten in een kom en knijp ze met je handen fijn. Doe de paddenstoelen terug in de pan. Schenk de bouillon en gepelde tomaten erbij. Voeg de laurier, de tijm en de rozemarijn toe aan saus en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bourguignon ca. 30 minuten sudderen.

  4. Verwijder de kruiden, garneer met peterselie en truffelolie en maal er naar smaak zwarte peper overheen. Serveer met kaas-uienstokbrood.

Per portie: 536 kcal | 48 g koolhydraten | 14 g eiwit | 27 g vet

Receptuur, styling en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (10 stemmen)