Bereiding

1. Breng voor de polenta de bouillon aan de kook. Voeg al roerende 170 g maisgriesmeel toe en laat 3-4 minuten koken, terwij l je blijft roeren, tot het een dikke pap wordt. Haal van het vuur en roer er de parmezaan, de Italiaanse kruiden, de chilivlokken en de boter doorheen. Vet een on diepe schaal in met olijfolie, stort er de polenta in en strijk glad. Laat de polenta afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

2. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak er het vlees rondom bruin in. Voeg de groenten en de tomatenpuree toe en bak ca. 5 minuten mee. Blus af met de wijn en laat iets inkoken. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat met een deksel schuin op de pan minstens 2 uur stoven tot het vlees heel zacht is. Breng eventueel op smaak met meer zout en peper.

3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Snijd de polenta in driehoeken, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een beetje extra maisgriesmeel. Bak de polenta ca. 10 minuten in de oven tot de onderkant lichtbruin is. Draai de polenta om en bak ca. 10 minuten verder tot ook de andere kant lichtbruin wordt.

4. Verdeel de Italiaanse stoof over borden en serveer met de gebakken polenta.

Per portie: ca. 823 kcal
54 g eiwit | 46 g vet | 44 g koolhydraten

Extra volle smaak

Lichaamsbeweging en vers gras geeft rundvlees een mooie vetmarmering die zorgt voor extra smaak. Wil je graag rundvlees dat in malse Ierse weilanden heeft gekuierd? Kijk bij je aankoop op de verpakking voor de herkomst van het vlees, vraag ernaar bij je slager of kijk voor verkrijgbaarheid op Irishbeef.nl

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling