Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Italiaanse runderstoof met gebakken polenta

Italiaanse runderstoof met gebakken polenta

In samenwerking met Irish Beef
  • Gemiddeld

  • ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de polenta

Bereiding

  1. 1. Breng voor de polenta de bouillon aan de kook. Voeg al roerende 170 g maisgriesmeel toe en laat 3-4 minuten koken, terwij l je blijft roeren, tot het een dikke pap wordt. Haal van het vuur en roer er de parmezaan, de Italiaanse kruiden, de chilivlokken en de boter doorheen. Vet een on diepe schaal in met olijfolie, stort er de polenta in en strijk glad. Laat de polenta afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

  2. 2. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak er het vlees rondom bruin in. Voeg de groenten en de tomatenpuree toe en bak ca. 5 minuten mee. Blus af met de wijn en laat iets inkoken. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat met een deksel schuin op de pan minstens 2 uur stoven tot het vlees heel zacht is. Breng eventueel op smaak met meer zout en peper.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Snijd de polenta in driehoeken, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een beetje extra maisgriesmeel. Bak de polenta ca. 10 minuten in de oven tot de onderkant lichtbruin is. Draai de polenta om en bak ca. 10 minuten verder tot ook de andere kant lichtbruin wordt.

  4. 4. Verdeel de Italiaanse stoof over borden en serveer met de gebakken polenta.

  5. 54 g eiwit | 46 g vet | 44 g koolhydraten

Per portie: 823 kcal | 44 g koolhydraten | 54 g eiwit | 46 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)