Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
zuurkool met witte wijn, appel en laurier

Stoven zoals oma: 4x klassieke stoofgerechten

In samenwerking met Tefal

Advertentie

Iedereen weet dat het eten van oma altijd beter smaakt dan van wie dan ook. Daarom roept Tefal ook dit jaar november uit als stoofmaand en laat zo met #stovember jong en oud genieten van de donkere dagen. Met deze klassieke stoofgerechten lukt dat zeker!

Klassieke stoofgerechten

Bij klassieke stoofgerechten denk je al gauw aan oma’s hachee of een pruttelende pan ragout op het vuur. Het liefste naar traditioneel recept gemaakt, maar dan wel met de moderne apparatuur van nu. Dat is wel zo makkelijk.

Je start de donkere maanden lichtvoetig met de AIR pannen van Tefal. Deze moderne stoofpannen zijn van gietaluminium en daardoor veel lichter dan je van stoofpannen gewend bent, maar met dezelfde kwaliteiten. De AIR pan heeft daarnaast een keramische coating, wat perfect is om een extra knapperige buitenkant te creëren, bijvoorbeeld bij het aanbraden van vlees. De pan kan tot een temperatuur van 250°C in de oven gebruikt worden, maar ook op alle andere warmtebronnen, inclusief inductie. Hiermee kan iedereen met onze klassieke stoofgerechten aan de slag!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Paddenstoelenragout in bladerdeegbakjes

Ragout mag in dit lijstje met klassieke stoofgerechten natuurlijk niet ontbreken want er is weinig traditioneler dan een pasteitje bestaande uit een bladerdeegbakje en ragout. De ragout is op basis van bouillon, bloem, verse kruiden en in dit geval paddenstoelen. Al kun je de ragout natuurlijk ook los eten, het is wel zo feestelijk om het te serveren in een bladerdeegbakje. Je koopt deze kant-en-klaar in de winkel, maar zelf maken is veel lekkerder!

> naar het recept: paddenstoelenragout in bladerdeegbakjes 

Paddenstoelenragout in bladerdeegbakjes

Varkenswangetjes met prei in mosterdsaus

Wist je dat wangen tot de malste stukken vlees behoren? Dat komt doordat de kaakspier hard moet werken en daarmee constant in beweging blijft. Varkenswangetjes zitten hierdoor boordevol smaak en zijn, na het stoven, zacht als boter. Heerlijk in combinatie met prei en mosterdsaus.

> naar het recept: varkenswangetjes met prei in mosterdsaus 

Varkenswangetjes met prei in mosterdsaus

Oma’s hachee met gekookte aardappelen

Er is geen stoofgerecht klassieker dan hachee. Zeker wanneer je het naar oma’s recept maakt met traditionele Hollandse smaakmakers als laurier, kruidnagel, foelie en – niet onbelangrijk – appelstroop. Serveer na ongeveer 3,5 uur stoven met gekookte kruimige aardappels en wat verse bieslook. Heb je hachee over? Serveer het de volgende dag met verse friet!

> naar het recept: oma’s hachee met gekookte aardappelen

oma's hachee

Zuurkool met witte wijn, appeltjes en laurier

Het laatste recept in het lijstje met klassieke stoofgerechten is een ouderwetse zuurkool met appeltjes. Door deze twee ingrediënten met elkaar te combineren, breng je het gerecht in evenwicht. De zoete tonen van de appels gaan heel goed samen met het zuurtje van de kool.

> naar het recept: zuurkool met witte wijn, appeltjes en laurier

klassieke stoofgerechten: zuurkool met witte wijn, appel en laurier

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!