Advertentie
Klassieke stoofgerechten
Bij klassieke stoofgerechten denk je al gauw aan oma’s hachee of een pruttelende pan ragout op het vuur. Het liefste naar traditioneel recept gemaakt, maar dan wel met de moderne apparatuur van nu. Dat is wel zo makkelijk.
Je start de donkere maanden lichtvoetig met de AIR pannen van Tefal. Deze moderne stoofpannen zijn van gietaluminium en daardoor veel lichter dan je van stoofpannen gewend bent, maar met dezelfde kwaliteiten. De AIR pan heeft daarnaast een keramische coating, wat perfect is om een extra knapperige buitenkant te creëren, bijvoorbeeld bij het aanbraden van vlees. De pan kan tot een temperatuur van 250°C in de oven gebruikt worden, maar ook op alle andere warmtebronnen, inclusief inductie. Hiermee kan iedereen met onze klassieke stoofgerechten aan de slag!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Paddenstoelenragout in bladerdeegbakjes
Ragout mag in dit lijstje met klassieke stoofgerechten natuurlijk niet ontbreken want er is weinig traditioneler dan een pasteitje bestaande uit een bladerdeegbakje en ragout. De ragout is op basis van bouillon, bloem, verse kruiden en in dit geval paddenstoelen. Al kun je de ragout natuurlijk ook los eten, het is wel zo feestelijk om het te serveren in een bladerdeegbakje. Je koopt deze kant-en-klaar in de winkel, maar zelf maken is veel lekkerder!
> naar het recept: paddenstoelenragout in bladerdeegbakjes
Varkenswangetjes met prei in mosterdsaus
Wist je dat wangen tot de malste stukken vlees behoren? Dat komt doordat de kaakspier hard moet werken en daarmee constant in beweging blijft. Varkenswangetjes zitten hierdoor boordevol smaak en zijn, na het stoven, zacht als boter. Heerlijk in combinatie met prei en mosterdsaus.
> naar het recept: varkenswangetjes met prei in mosterdsaus
Oma’s hachee met gekookte aardappelen
Er is geen stoofgerecht klassieker dan hachee. Zeker wanneer je het naar oma’s recept maakt met traditionele Hollandse smaakmakers als laurier, kruidnagel, foelie en – niet onbelangrijk – appelstroop. Serveer na ongeveer 3,5 uur stoven met gekookte kruimige aardappels en wat verse bieslook. Heb je hachee over? Serveer het de volgende dag met verse friet!
> naar het recept: oma’s hachee met gekookte aardappelen
Zuurkool met witte wijn, appeltjes en laurier
Het laatste recept in het lijstje met klassieke stoofgerechten is een ouderwetse zuurkool met appeltjes. Door deze twee ingrediënten met elkaar te combineren, breng je het gerecht in evenwicht. De zoete tonen van de appels gaan heel goed samen met het zuurtje van de kool.
> naar het recept: zuurkool met witte wijn, appeltjes en laurier
Lees ook:
WIN: elke week een AIR pan van Tefal voor #stovember
Nu verkrijgbaar: Foodies Stoven
#stovember: alles wat je moet weten over stoven
Onze tips
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.